Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht 19-02-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Niet voldoen aan vordering

GROENEKAN Vrijdagavond 18 februari is om 20.25 uur een 55-jarige man uit Groenekan aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een vordering van een politieagent.

De man was een passagier van een bestuurder die op rijden onder invloed werd gecontroleerd en hij vond het nodig om op verbaal agressieve wijze een gesprek aan te gaan met een agent. Toen de agent het gesprek wilde beëindigen en de man verzocht zich te verwijderen, stelde de man zich opstandig op en weigerde hij de controleplaats te verlaten. Daarop is hij gevorderd de plaats te verlaten, waaraan hij niet voldeed. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Zeist. Onderweg bleef hij zich zeer opstandig gedragen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Winkeldief

MAARTENSDIJK Vrijdagmiddag 18 februari kreeg de politie om 15.45 uur een melding van winkeldiefstal. Ter plaatse bleek een 14-jarig meisje uit een winkel aan het Maertensplein tabak te hebben gestolen. Zij is aangehouden, verhoord en proces-verbaal is tegen haar opgemaakt. Om 18.15 uur kon zij het politiebureau weer verlaten.

Omstanders houden vernieler aan

ZEIST In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari kreeg de politie omstreeks 01.05 uur de melding dat aan de Slotlaan een man een fiets door een winkelruit zou hebben gegooid. Ter plaatse werd de man, een 27-jarige man uit Zeist, door omstanders vastgehouden. De politie hield de vernieler aan en sloot hem in op het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Alcoholcontrole Bob of Bon?

GROENEKAN / DE BILT / DRIEBERGEN-RIJSENBURG Van vrijdagavond 18 tot zaterdagmorgen 19 februari hield de politie op diverse plaatsen in het district Binnensticht alcoholcontroles. In totaal werden 246 blaastesten afgenomen en werden zes verdachten aangehouden voor rijden onder invloed. Twee bestuurders bliezen 335 ug/l, twee 305 ug/l, één 315 en één bestuurder blies 780 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd Alle bestuurders kregen en rijverbod voor enkele uren opgelegd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Later die nacht, na de grote alcoholcontrole, zagen surveillerende agenten om 03.05 uur op het Emmaplein een auto rijden zonder verlichting. De bestuurder, een 38-jarige man uit Bilthoven, parkeerde zijn auto aan het Emmaplein. De agenten spraken de man aan en roken een alcohollucht. Het bleek dat hij onder invloed achter het stuur had gezeten. Op het bureau blies de man 1020 ug/l, bijna 5 keer zoveel als maximaal is toegestaan. Naast een rijverbod van 13 uren werd het rijbewijs van de man ingevorderd.