Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 19-02-2005

17-jarige onder invloed en zonder rijbewijs
HOOGERSMILDE Een 17-jarige inwoonster van Hoogersmilde werd vannacht bekeurd voor het rijden onder invloed. Het meisje reed als bestuurster van een personenauto, samen met een 19-jarige plaatsgenote, over de Ulehakestraat toen ze gecontroleerd werden. Het meisje bleek onder invloed te verkeren, 645 ug/l, en was niet in het bezit van een rijbewijs. De auto was eigendom van haar vriendin. Er werd proces-verbaal opgemaakt. (05-115255)

Bedrijfsinbraak
HOLLANDSCHEVELD Vannacht werd er ingebroken in het kantoor van een bedrijfspand aan de Langedijk. Door de toegangsdeur te vernielen kon men binnenkomen. Binnen werd een kluis opengebroken en geld weggenomen. (05-115310)

Schoolinbraak
COEVORDEN Werd er vannacht ingebroken in een school aan de Van Ewijcklaan. Een ruit werd vernield waarna deze geopend kon worden. Een radio-cd-speler werd ontvreemd. (05-115283)

Graffityspuiters aangehouden
ASSEN Vannacht zijn 3 graffityspuiters uit Assen, twee van 22 en een van 19 jaar oud, als verdachten van graffity spuiten, aangehouden. De heren hadden kort hiervoor graffity gespoten op het gebouw van de roeivereniging aan het Noord Willemskanaal. Ze namen bij het zien van de politie de benen en werd kort hierna fietsend aangetroffen op de Europaweg Noord. Er is proces-verbaal opgemaakt. (05-115275)

Lastige klant door politie aangehouden
HOOGEVEEN Een 32-jarige, lastige klant uit Hoogeveen, werd vannacht uit een café aan de Hoofdstraat gezet. De man reageerde hierop zeer agressief en vernielde een ruitje van het café. De man die onder invloed was werd ingesloten. (05-115232)

Echtpaar aangehouden
KLAZIENAVEEN Vannacht is een echtpaar, man 47 en vrouw 49, uit Klazienaveen aangehouden. Nadat hun buren in de De Schoepen over lawaaioverlast geklaagd hadden, gooide de 49-jarige vrouw de ruit van de woonkamer van haar buren in. Ze bekende de vernieling. (05-115263)

Aantreffen hennepkwekerij
HOLLANDSCHEVELD Aan de Riegshoogtendijk is gistermorgen een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich in een aanbouw achter een woning. 490 plantjes, koolstoffilters, slakhuisventilatoren en lampen werden aangetroffen. De 47-jarige verdachte deed vrijwillig afstand van deze goederen die werden vernietigd. Energiebedrijf Rendo constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De verdachte kreeg een dagvaarding. (05-114718)

Politie houdt 2 personen aan
ASSEN Nadat enkele ruziënde personen uit een discotheek aan de Brinkstraat waren gezet wilde men deze buiten voorzetten. Hierbij wilde de politie bemiddelend optreden bij een ruzie tussen een 28-jarige vrouw uit Assen en een 21-jarige man uit Assen. Op verzoek van de politie wilden beide partijen zich niet verwijderen waarbij de vrouw een schoppende beweging naar de politie maakte. Ze werd hierna aangehouden. Ook de tegenpartij, die door vrienden werd tegengehouden, liep eerst weg doch kwam weer terug. Ook hij werd aangehouden. (05-115276)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707