Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 19 februari 2005

Alkmaar 19-02-2005 - 15.00 uur

Aanrijding met letsel

Zuid-Scharwoude, vrijdag 18 februari 2005.

Omstreeks 18.20 uur vond er op de kruising Voorbruggracht-Korteweide een aanrijding plaats waar drie autos bij betrokken raakten. Een bestelbusje ging op zijn kant en de bestuurder raakte licht gewond.

De aanrijding ontstond toen de 23-jarige bestuurder van het bestelbusje, komend vanaf de Korteweide bij het oversteken van de kruising geen voorrang verleende aan en voor hem van rechts komende personenauto bestuurd door een 43-jarige man uit Obdam. Door de botsing ging het busje op zijn kant en schoof door tegen een stilstaande auto aan de overkant van de weg, bestuurd door een 39-jarige man uit Broek op Langedijk. Hij had een 9-jarige zoontje bij hem in de auto die nogal geschrokken was. Hij werd door de politie werd getroost met een beer. De 23-jarige man moest voor onderzoek naar het ziekenhuis maar mocht na behandeling naar huis. Alle autos werden flink beschadigd afgesleept.

Nekletsel na aanrijding

Enkhuizen, vrijdag 18 februari 2005.

Omstreeks 20.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenautos op de kruising Westerstraat-Korte Burgwal-Kwakerspad.

Een 36-jarige automobilist uit Enkhuizen reed over de Westerstraat en verleende bij de kruising geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 51-jarige automobilist eveneens uit Enkhuizen. Door de botsing raakten beide voertuigen beschadigd. De 36-jarige automobilist werd met nekklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis maar mocht na behandeling naar huis.

Drankgebruikers raken rijbewijs kwijt

De Koog (Texel), vrijdag 18 februari 2005.

Agenten controleerden omstreeks 20.40 uur een bekende 51-jarige automobilist uit De Koog op de Strijbosstraat op drankgebruik. Hij moest mee naar het bureau en blies daar 775 ug/l (tot 220 toegestaan). Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Hij staat bekend als een recidivist en onderzocht zal worden of hij nog beschikt over de geestelijke- en lichamelijke geschiktheid nodig voor het besturen van een motorrijtuig.

Sint Maartensvlotbrug, vrijdag 18 februari 2005.

Tegen 22.00 uur zagen agenten op de Rijksweg dat er een 42-jarige automobilist uit Den Helder slingerend voor hen reed. Hij blies aan het bureau 630 ug/l en mocht ook onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren.

Drankrijders

Den Helder, zaterdag 19 februari 2005.

In de afgelopen nacht haalden agenten drie drankrijder van de weg. Op de Torplaan ging het om een 19-jarige bromfietser uit Den Helder. Hij blies omstreeks 01.00 uur aan het bureau 475 ug/l.

Omstreeks 00.50 uur werd op de Middenweg een 37-jarige automobilist uit Den Helder betrapt. Hij blies aan het bureau 300 ug/l. Tegen 04.30 uur liep een 26-jarige automobilist uit Den Helder tegen de lamp op de Javastraat. Hij blies aan het bureau 320 ug/l. Ze kregen allen een proces-verbaal.

Inbraak woning

Hoorn, vrijdag 18 januari 2005.

In de avonduren, tussen 22.00 en 22.30 uur, is er ingebroken in een woning aan de Aletta Jacobsstraat. De bewoner was even van huis en in die tijd zagen inbrekers de kans om een voorram open te breken. Uit een kast werd een klein geldbedrag gepikt.

Automobilist zwaar gewond na eenzijdig ongeval

Berkhout, zaterdag 19 februari 2005.

Vannacht omstreeks 02.45 uur is een 29-jarige automobilist uit Wieringerwerf op de A7 van de weg geraakt waarna hij enkele bomen ramde. De man is zwaar gewond in het ziekenhuis opgenomen.

De man reed over de A7 in noordelijke richting. Na een inhaalmanoeuvre is hij mogelijk in slaap gevallen en kwam vervolgens in de rechterberm terecht. Zijn voertuig ging dwars en hij ging een talud af en ramde daar een viertal bomen. De man raakte bekneld in zijn auto en de brandweer had een uur nodig om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. In het ziekenhuis onderging hij een spoedoperatie. Hij heeft diverse botbreuken opgelopen ondermeer aan zijn been, enkel, arm, pols, schouder en heup.

Aanhouding na huiselijk geweld

Den Helder, zaterdag 19 februari 2005.

Een 42-jarige man uit de wijk Tuindorp is vannacht omstreeks 03.10 uur in zijn woning aangehouden nadat hij, na cafébezoek, zijn vrouw had mishandeld. Hij trok haar uit een stoel en gooide haar meerdere malen op de grond. Daarbij bezeerde zij haar hand. Een vriendin was hier getuige van en er kwam nog een vriend bij. Er ontstond commotie, ook buiten voor de woning. Tijdens de schermutseling sneuvelde er een ruit en werd één van hen door hun eigen hond gebeten. De verdachte is ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Hulpverlening

Hoorn, zaterdag 19 februari 2005.

De politie heeft vannacht, samen met de brandweer, om 03.00 uur een 19-jarige man uit Hoorn uit een sloot aan de Tjalk gehaald. De man was verward en stond tot zijn nek in het water maar wilde niet geholpen worden. Hij is met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Automobilist zonder licht blijkt drankrijder

Alkmaar, zaterdag 19 februari 2005.

Om 04.45 uur controleerden agenten op het Scharlo een 21-jarige automobilist uit Alkmaar omdat hij met gedoofd licht reed. Hij bleek gedronken te hebben en blies aan het bureau 460 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Bewoner treft inbreker op slaapkamer

Alkmaar, zaterdag 19 februari 2005.

Vanmorgen om 05.30 uur werd een bewoner van een huis aan de Bierkade onaangenaam verrast door een inbreker die zijn slaapkamer binnenstapte met een zaklamp. Toen de man vroeg wie dat was nam hij de benen. De dader was via de voordeur binnen gekomen na het afbreken van het cilinderslot. Uit de woning werd ondermeer een laptop weggenomen.

Deur niet goed op slot

Den Helder, zaterdag 19 februari 2005.

Hoewel de politie enkele inbrekers heeft aangehouden en gebleken is dat zij voor enkele tientallen inbraken verantwoordelijk zijn blijft oplettendheid geboden. In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen twee woningen ongewenst bezoek. In een woning aan de Middelzand 32 kwam men binnen met behulp van een valse sleutel. Dit kan ook flipperen hengelen geweest zijn want de afgesloten deur zat niet op het nachtslot. Uit de woning werden diverse spullen meegenomen waaronder 4 mobiele telefoons, een rugzak met inhoud en bankpassen.

In dezelfde nacht kwam men een woning binnen aan de Hortensiastraat via de onafgesloten achterdeur. De bewoner was vergeten deze op slot te doen. Ook hier behoorde een mobiele telefoon tot de buit, evenals een portemonnee met inhoud, een videocamera en een compactdiskspeler.