Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 19 februari

BERGEN OP ZOOM, 19 februari 2005

Drugsteam Courage rolt hennepkwekerij op na anonieme tip: één aanhouding
ROOSENDAAL Het Courageteam heeft vrijdagmiddag rond 14.15 uur een inval gedaan bij een loods op de Borchwerf, nadat er een anonieme tip was ontvangen dat daar een behoorlijke wietkwekerij in werking zou zijn. In de loods bleken zon 1.000 hennepplanten aanwezig te zijn met een straatwaarde van zom 110.000 euro. De politie trof ook de huurder aan, een 41-jarige man uit Roosendaal. Hij verklaarde de kweker te zijn van de hennepplanten. De man werd aangehouden, overgebracht naar het politiebureau, voorgeleid bij een hulpofficier van justitie en na verhoor in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld. Hij moet in april voor de rechter verschijnen. In de loods werd op de zolder een afgetimmerde ruimte van ongeveer 18 bij 6 meter aangetroffen, waarin 458 oogstrijpe hennepplanten stonden. Daarnaast werden nog twee ruimtes aangetroffen, waarin in totaal 533 oogstrijpe hennepplanten stonden. De straatwaarde van de planten (coffeeshopprijs) bedraagt zo'n 110.000 euro.
Er werd voor tienduizenden euros aan speciale kweeklampen, trafo's, ventilatoren, koolstoffilters en andere kweekmateriaal aangetroffen, hetgeen allemaal in beslag werd genomen. In opdracht van het Openbaar Ministrie werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld, afgevoerd en vernietigd.
Ook bleek dat de energie buiten de meter om werd afgetapt. Ook deze kweker zal een dure rekening van de energiemaatschappij krijgen. Deze zal in de tienduizenden euro's bedragen.

Onderkoelde man gered uit water door echtpaar
DINTELOORD Zaterdagochtend rond 5.00 uur hoorde een 43-jarige bewoner aan de Sasdijk het hulpgeroep van een man die in het water van de haven lag. Het slachtoffer was letterlijk en figuurlijk tussen wal en (zijn) schip gevallen. De hulpvaardige bewoner en zijn vrouw wisten samen met enige moeite de schipper uit het water te krijgen. Hij bleek er al enige tijd in te hebben gelegen, de man was geheeld onderkoeld. De twee redders hebben de man direct ontkleed en in warm beddengoed gewikkeld. Het slachtoffer werd onderkoeld overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom. Wanneer zijn hulpgeroep niet was gehoord, was de man zeker verdronken.

Geld afgeperst bij scholiere
BERGEN OP ZOOM Een minderjarige scholiere deed op vrijdag 18 januari aangifte van afpersing cq diefstal van geld. Zij verklaarde op 31 januari gedwongen te zijn om geld af te geven. Ze werd op het fietspad van de Zuidzijde Zoom aangesproken en tegengehouden door een zestal buitenlandse jongens die geld van haar eisten door haar te bedreigen. Hieraan had ze gevolg gegeven door het geld op een afgesproken plaats te overhandigen. Uit angst durfde het slachtoffer het voorval niet te melden bij haar ouders. Deze kwamen er achter door een bankafschrift met de geldopname van het slachtoffer. Een verder onderzoek wordt ingesteld door de politie.

Eén gewonde bij vechtpartij tussen scholieren
BERGEN OP ZOOM Nabij de Le Grandstraat kwam het rond 16.00 uur tussen een aantal jongeren tot een treffen. Na onderzoek bleek het te gaan om het dragen van een bomberjack door één van de jongens. Er werd over en weer geslagen. Ook zou er met ijzeren staven geslagen zijn. Eén jongen liep hierbij een gebroken neus op. De vermoedelijke daders zouden in een auto zijn weggereden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed: botsing met politieauto
BERGEN OP ZOOM Zaterdag rond 00.50 uur werd een 48-jarige man uit Halsteren op de Westersingel aangehouden nadat hij als bestuurder was gecontroleerd en onder invloed van alcoholische drank bleek te verkeren. Een blaastest was positief. Bij het uitstappen vergat de man echter om zijn auto op de handrem te zetten, waarna de auto achteruit begon te rijden in de richting van de achter zijn auto geparkeerde politieauto. Een poging om de auto tegen te houden mocht niet baten, zodat deze uiteindelijk tegen het dienstmotorvoertuig rolde. De politieauto was net nieuw en raakte aan de voorzijde licht beschadigd. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

20 Cavias gestolen uit kinderboerderij
STAMPERSGAT De eigenaresse van een kinderboerderij aan de Dennis Leestraat ontdekte zaterdagmorgen, toen zij de dieren eten wilde geven, dat er zon 15 tot 20 cavias uit de kinderboerderij zijn gestolen.

Geldbedrag buitgemaakt bij inbraak woning
ST WILLEBRORD Een man ontdekte zaterdagochtend rond 03.00 uur bij thuiskomst dat er ingebroken was in zijn als woning in gebruik zijnde garage. Een raam van de garage was vernield. De vertrekken waren doorzocht. Er werd een geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Massale vechtpartij bezoekers Heerle POP 2005
HEERLE De politie rukte rond 02.00 uur met zeven politieautos uit om in te grijpen bij een massale vechtpartij op het Kerkplein waar zon 50 jongeren bij waren betrokken. Aanleiding was vermoedelijk een klap die tijdens het popfestijn was gevallen. Veel jongeren hadden klappen gekregen. Ook liepen er diverse jongeren rond met gescheurde kleding. Niemand deed aangifte. De politie heeft de groep jongeren weggestuurd.

De politie nam tijdelijk de autosleutels in bewaring van een jongeman die onder invloed was van alcohol. Hij kon de sleutels de volgende ochtend op het politiebureau ophalen.

Rijbewijs in beslag genomen na rijden onder invloed
ROOSENDAAL De politie hield zaterdagochtend rond 7.00 uur op het David Teniersplein een 36-jarige bestuurster uit Roosendaal aan. Zij bleek sterk onder invloed van alcohol. Ze kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en haar rijbewijs werd ingevorderd. Ze zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Auteur: Manon Erkens