Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 19 februari

BREDA, 19 februari 2005

Auto raakt van talud: bestuurder zwaar gewond
MOERDIJK Vrijdagavond rond 22.30 uur is op de A17 in de rijrichting Roosendaal, een 38-jarige bestuurder uit Klundert zwaar gewond geraakt toen hij na een inhaalmanoeuvre van het talud afraakte. Hij is in kritieke toestand naar het St. Fransiscusziekenhuis overgebracht.

Volgens een getuige haalde de automobilist op de afrit Moerdijk met hoge snelheid een vrachtwagen in. Na deze inhaalmanoeuvre schoof de auto dwars het talud af, zon twee meter naar beneden, en kwam met de zijkant tot stilstand tegen een boom. De bestuurder kwam hierdoor bekneld te zitten. De brandweer is bijna een uur bezig geweest om het slachtoffer te kunnen bevrijden.

Horecanacht verloopt zonder incidenten, 13 personen bekeurd BREDA Het was een rustige uitgaansavond. Iets drukker dan vorige week, maar nog steeds erg rustig. Er deden zich geen incidenten voor. In totaal kregen elf mensen een bekeuring voor fout parkeren (45 euro boete), waarvan één op een invalidenparkeerplaats (70 euro boete). Twee personen kregen een bekeuring van 50 euro voor wildplassen. Deze laatste overtreding is alleen strafbaar op plaatsen waar dit door een (Algemene) Plaatselijke Verordening is bepaald.

Verkeerscontrole bij 189 automobilisten: 59 bekeuringen BREDA/PRINSENBEEK Van vrijdagmiddag tot het begin van de avond heeft de politie op verschillende locaties (Emerparklaan ter hoogte van winkelcentrum Heksenwiel, Westerhagelaan ter hoogte van station Prinsenbeek en Velsgoed te Prinsenbeek) een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden zon 189 automobilisten gecontroleerd, waarvan 70 personen onderworpen werden aan een blaastest. Slechts één bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Er werden in totaal 59 bekeuringen uitgeschreven.

Zon 31 personen bleken hun gordel niet te dragen (45 euro boete), 6 bestuurders konden hun kentekenbewijs niet laten zien (30 euro boete), 9 automobilisten konden niet ter plaatse hun rijbewijs laten zien ( 30 euro boete), één bestuurder was niet in het bezit van een geldig APK-bewijs (boete van 95 euro), 2 bestuurders waren met de telefoon in de hand aan het bellen (140 euro boete), 4 automobilisten voerden onterecht hun mistlichten ( 65 euro boete). In Prinsenbeek werden drie vrachtwagenchauffeurs bekeurd op een weg voor bestemmingsverkeer terwijl zij daar niet toe behoorden.

Laptop ontvreemd bij inbraak in woning
BREDA Vrijdagavond werd in een woning aan de Cornelis Outshoornstraat ingebroken. De dader(s) is/zijn via de achtertuin aan de achterzijde van de woning gekomen. Met een keukentrap die in de tuin stond is men door een openstaand raam op de eerste verdieping de woning ingeklommen. Daarna werd de gehele woning doorzocht. Uit de woonkamer is een laptop ontvreemd. De dader(s) heeft/hebben de woning via de keukendeur verlaten.

Politie ontdekt hennepkwekerij op zolder: bewoner aangehouden BREDA De politie heeft vrijdagavond, na een anoniem tip, op de zolder van een woning aan de Grimmingenstraat een hennepkwekerij aangetroffen met zon 220 plantjes. De 28-jarige bewoner is in de woning aangehouden. De politie heeft alle spullen in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. In de voortuin van de woning trof de politie twee herenfietsen aan, die gestolen bleken te zijn. De verdachte is zaterdag met een AU-dagvaardiging naar huis gestuurd.

Computer ontvreemd bij inbraak woning
BREDA In een woning aan de Hooilaan is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De daders zijn de woning binnengekomen via de achterdeur, die niet op slot was. Uit de woning wordt een computer vermist.

Flat-screen televisie buitgemaakt bij inbraak in woning BREDA In een woning aan de Oosterhoutseweg is op vrijdagmiddag ingebroken. Men heeft aan de achterzijde van de woning de dubbele ruit van een tuindeur ingegooid. Hierna kon men de deur eenvoudig openen omdat de sleutel nog op het slot zat. Uit de woonkamer werd een flat-screen televisie weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Swarovski-kristal gestolen bij inbraak in woning
TETERINGEN In een woning aan de Echbronk is vermoedelijk tussen dinsdag 15 en vrijdag 18 februari ingebroken. Men heeft aan de achterzijde van de woning een kunststof schuifraam geforceerd om binnen te komen. De gehele woning is doorzocht. Er is
Swarovski-kristal ontvreemd. De politie onderzoekt de inbraak.

Auteur: Manon Erkens