2e persbericht van zaterdag 19 februari 2005

Eindhoven 19-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: NEC-supporters in vrijheid gesteld

De 28 NEC-supporters die in de nacht van vrijdag op zaterdag in de binnenstad van Eindhoven zijn aangehouden, zijn in de loop van de zaterdag weer in vrijheid gesteld. De supporters zochten vrijdagavond de confrontatie met PSV-supporters en waren uit op relletjes. De supporters zijn op grond van artikel 2 van de Politiewet 1993 aangehouden en vastgehouden. Twee van hen, beiden 25 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen kregen een proces-verbaal. Een van hen had hash en cocaïne bij zich en de andere bedreigde een politieman.

(art. 2 Politiewet 1993 luidt: De politie heeft tot taak in ondergeschiktheid aan het bevoegd gezag en in overeenstemming met de geldende rechtsregels te zorgen voor de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde en het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven.)

Breugel: Inbraak in woning

Tussen vrijdag, 14.45 uur en zaterdag, 10.15 uur is ingebroken in een woning aan de Piet Heinlaan. Uit de woning verdwenen sieraden en geld, 200 euro. De tuindeur is opengebroken.

Leende: Bedrijfsinbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan de Irislaan. Er is een ruit vernield. Uit het bedrijf zijn drie mobiele telefoons, een computer, een laptop en geld, 200 euro, weggenomen.

Valkenswaard: Nieuwe auto gestript

Op het terrein van een autobedrijf aan de Dragonder is in de nacht van vrijdag op zaterdag een nieuwe auto gestript. De vier wielen, het reservewiel, het navigatiesysteem en twee koplampen werden gedemonteerd en meegenomen. Om in de auto te komen werden een portierruit en de achterruit vernield.