Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19-2)

TILBURG, 19 februari 2005

Betrapt op rijden onder invloed
Bij verschillende alcoholcontroles in het politiedistrict Oosterhout zijn vrijdagavond en - nacht 6 automobilisten betrapt op het rijden met drank op.

MADE - In Made controleerden agenten zatermorgen rond 00.30 uur op de Drimmelenseweg een 21-jarige man uit Terheijden. Hij had gedronken en moest voor een ademanalyse mee naar het bureau Daar blies hij 325 ug/l. Het kwam hem te staan op een proces-verbaal en twee uur niet rijden.

DONGEN - Vrijdagavond hielden agenten op de Mgr. Schaepmanlaan in Dongen een alcoholcontrole. Daarbij moesten 81 automobilisten blazen. Een 35-jarige man uit Dongen werd betrapt op alcoholgebruik. Hij blies bij de ademanalyse 330 ug/l. Voor hem was het overigens niet de eerste keer dat hij op rijden onder invloed werd betrapt. Een proces verbaal wordt opgemaakt en de man zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Bij alcoholcontroles in Kaatsheuvel(van Haestrechtstraat), Loon op Zand(Hoge Steenweg), Waalwijk(Eikendonklaan en Prof. Kamerlingh Onnesweg), Waspik(t Vaartje) en Sprang-Capelle(Kerkstraat), zijn vrijdagavond en begin van de nacht 4 bestuurders betrapt op rijden onder invloed. In totaal zijn er 295 blaastesten afgenomen. Onder de betrapte chauffeurs waren er 3, die er met een proces-verbaal of boete vanaf kwamen. Ze bliezen tussen de 225 en 570 ug/l. Een 29-jarige man uit Eindhoven blies 675 ug/l en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Bekeuringen bij verkeerscontroles
DONGEN/RIJEN - Vrijdagmiddag en avond controleerden agenten het verkeer op de Hoge Ham in Dongen en de Schorsstraat in Rijen. Daarbij zijn 12 bekeuringen uitgeschreven.
Dat was voor:
2x vrachtauto geparkeerd in bebouwde kom
4x niet handsfree bellen
3x rijden in geslotenverklaring

1x niet dragen van autogordel (moeder en kind zaten beiden los in voertuig)

1x parkeren in strijd met parkeerverbod

1x parkeren op trottoir

LOON OP ZAND - Bij snelheidscontroles in Loon op Zand zijn vrijdag 52 hardrijders bekeurd.
De controles waren op de Horst. (80km) 11 overtredingen. Hoogste snelheid 104 km/u, de
Udenhoutseweg (80 km) 25 overtredingen. Hoogst gemeten snelheid 126 km/u en op de
Kloosterstraat (50 km) 15 overtredingen. Hoogst gemeten snelheid 68 km/u.

Bejaarde man raakt gewond bij aanrijding
GIESSEN - Op de kruising van de Almweg met de N267 in Giessen gebeurde vrijdag in het begin van de avond een aanrijding, warbij een 78-jarige man uit Andel gewond raakte en voor onderzoek naar het ziekenhuis moest worden gebracht.
De 78-jarige verleende op de kruising geen voorrang aan een 53-jarige automobilist uit Zaltbommel. Als gevolg van de aanrijding raakte de 78-jarige bekneld en moest met hulp van de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Tegen de 78-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt en onderzocht wordt verder of de man nog wel bekwaam is om een auto te besturen.

Jeugdige winkedievegges aangehouden
DONGEN Vrijdagmiddag reageerde het alarm van een schoenenzaak aan de Hoge Ham in Dongen, toen twee meisjes van 14(uit Amsterdam) en van 15(uit Dongen) de winkel wilden verlaten. Winkelpersoneel vond in de tas die de meisjes bij zich hadden 3 paar schoenen die ze niet hadden afgerekend. Het duo is aan de politie overgedragen die hen voor verhoor meenam naar het bureau. Na het onderzoek mochten ze weer naar huis. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Auteur: Jan Clarijs