Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (19-2)

TILBURG, 19 februari 2005

Gepakt voor rijden met drank op
TILBURG - Vrijdagavond is een 30-jarige Tilburger betrapt op het rijden met drank op. Agenten controleerden de man toen hij met zijn auto over de Leonard van Vechelstraat reed. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 456 ug/l. Een rijverbod van 4 uur en een proces verbaal waren het gevolg.

Zaterdagmorgen rond 01.45 uur controleerden agenten een 40-jarige Tilburger op de Gasthuisring. Ook hij had gedronken en moest voor een ademanalyse mee naar het bureau. De controle wees 450 ug/l aan. Ook voor hem was een rijverbod van 4 uur en een proces verbaal zijn deel.

Zaterdagmorgen even na 04.30 uur viel het rijgedrag van een 29-jarige man uit Tilburg surveillerende agenten op. Dat gebeurde op de Ringbaan-Oost. Nadat ze de auto naar de klant hadden gedirigeerd bleek ook hier drankgebruik. Op het bureau blies de man 385 ug/l.

Jeugdige winkeldieven aangehouden
TILBURG - Twee 14-jarige jongens uit Tilburg zijn vrijdagmiddag in het winkelcentrum Wagnerplein aangehouden nadat ze waren betrapt bij het stelen van speelgoed. Het tweetal is door winkelpersoneel overgedragen aan de politie en na het onderzoek daar naar de ouders gebracht.

Twee 14-jarige meisjes uit Tilburg en Hilvarenbeek zijn vrijdagmiddag in de Heuvelstraat betrapt toen ze met twee niet betaalde spiegeltjes een kledingwinkel wilden verlaten. Ook zij zijn na onderzoek door de politie aan de ouders overgedragen.

Datzelfde was het geval met een 14 en 15-jarige meisje uit Tilburg. Zij waren vrijdagmiddag ook in de Heuvelstraat en probeerden met enkele sleutelhangers een winkel te verlaten. Winkelpersoneel had ook hen betrapt en voor hen was een ritje naar het politiebureau het gevolg.

Aangehouden voor beledigen agenten
TILBURG - Een 17-jarige jongen uit Tilburg is vrijdagavond aangehouden op de Heijhoefpromenade in Tilburg. Agenten gingen daar een kijkje nemen na een melding over overlast. Ze troffen er een groepje jongeren waaronder de 17-jarige. Het groepje was in bezit van een doos met flessen sterke drank. Toen de agenten de doos met drank wilden meenemen, vond de 17-jarige het nodig de agenten te beledigen. Hij is daarop aangehouden en na zijn verhoor overgedragen aan zijn vader.

Zaterdagmorgen rond 03.00 uur is een 28-jarige Tilburger in het uitgaansgebied aangehouden omdat hij zich luidkeels stoorde aan het optreden van agenten op de Heuvel. De man riep allerlei verwensingen naar de agenten en bleef dat doen ook nadat hij was weggestuurd. Vanwege het opruiende en rustverstorende karakter van zijn geroep is hij daarop aangehouden.

Vechtersbazen aangehouden
TILBURG - Vrijdagnacht raakten rond 03.30 uur op het Piusplein enkele horecaportiers slaags met 4 mannen. De 4, een 26-jarige en een 29-jarige uit Tilburg, een 30-jarige uit Rotterdam en een 28-jarige uit Breda zijn voor openlijke geweldpleging aangehouden en een nader onderzoek wordt ingesteld

Automobilist rijdt in op parkeercontroleur
TILBURG - Vrijdagmiddag kwam een vrouwelijke parkeercontroleur met de schrik vrij. Terwijl ze op de Korvelseweg bezig was met het controleren van een geparkeerde auto, zag zij plotseling een auto op haar afkomen. Door zich met haar rug plat tegen de geparkeerde auto aan te drukken kon ze voorkomen dat ze werd aangereden. De auto reed rakelings langs haar heen. Volgens een getuige reed de auto bewust op de controleur in.
De politie heeft een aangifte van de vrouw opgenomen en stelt naar de dader een onderzoek in.

Veepleger aangehouden voor bedreigen winkelbediende
TILBURG Een 36-jarige als veelpleger bekende man uit Tilburg, is vrijdagavond rond 20.00 uur aangehouden. De man had kort daarvoor in een winkel op het Centraal Station aan de Spoorlaan een winkelbediende bedreigd. Omdat het signalement van de man bekend was zijn agenten naar de man gaan zoeken. Op de Lochtstraat zagen ze hem lopen, waarna de man werd aangehouden. De veelpleger is in verzekering gesteld en zal aan de Officier van Justitie worden voorgeleid.

Auteur: Jan Clarijs