Nieuw-Vlaamse Alliantie


Partijraad keurt plan van aanpak voor gemeenteraadsverkiezingen goed (19/02/05)

Vorig weekend vergaderde het voltallige partijbestuur van de N-VA waarbij o.a. de jaarplanning, de verhuis van het algemeen secretariaat, de personele omkadering en de deelname aan de gemeente- en provincieraadsverkiezingen besproken werden. Vandaag werden de conclusies van deze vergadering voorgelegd aan de partijraad die na bespreking groen licht gaf.


1) Tijdens een aantal colloquia/studiedagen zal de partij haar programma verder uitdiepen en afstemmen op het lokale niveau. Dit moet in het najaar van 2005 of het voorjaar van 2006 resulteren in een inhoudelijk congres.

2) Na het goedkeuren van de federale overheidsdotatie is er ruimte voor een beperkte uitbreiding van het politieke personeel. Op basis van een personeelsbehoeftenplan wordt gekeken in welke mate de ploeg medewerkers (nu slechts 8 personen) zal worden uitgebreid.
3) De arrondissementen krijgen opnieuw de financiële steun waarop ze vroeger konden rekenen, maar die door de weggevallen federale financiering was teruggeschroefd.

4) De lokale afdelingen kunnen vanaf de zomer opnieuw beroep doen op het algemeen secretariaat voor het opmaken en drukken van hun huis-aan-huis bladen.

Met betrekking tot de deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen, formuleerde het partijbestuur op basis van een uitgebreide bevraging van de N-VA afdelingen en een grondige interne beraadslaging, een duidelijk voorstel aan de partijraad. Ook dit voorstel werd door de partijraad aanvaard.


1) N-VA-afdelingen die met een eigen N-VA-lijst zelfstandig willen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, krijgen daartoe alle kansen.

2) Bestaande samenwerkingsverbanden op gemeentelijk niveau kunnen, indien het lokale N-VA-afdelingsbestuur dit wenst, worden verder gezet. Nieuwe specifieke samenwerkingsverbanden met een lokaal karakter (bijvoorbeeld een "Lijst van de burgemeester" of een Vlaamse eenheidslijst) blijven mogelijk.

3) Aan N-VA-afdelingen die in hun gemeente zoeken naar politieke samenwerking zullen geen dwingende directieven worden gegeven maar over zo'n samenwerking zal de N-VA in eerste instantie een gesprek hebben met haar Vlaamse kartelpartner. Dit geldt ook voor een eventuele samenwerking op het provinciale vlak.

Na de vernieuwing van alle bestuursorganen (lokaal, arrondissementeel, provinciaal, nationaal), wil de partij zich met dit plan van aanpak klaarmaken voor de volgende grote uitdaging: de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 2006.

Auteur:
voorzitter N-VA
Bart De Wever

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be