Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 19 februari 2005

* GETUIGENOPROEP GEWAPENDE OVERVAL
ROTTERDAM - De recherche van het district Rotterdam-West is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een postkantoor aan de Burgemeester Baumannlaan. Rond half zes vrijdagavond kwamen een aantal mannen de winkel in en bedreigden het personeel. Eén medewerkster werd hierbij een aantal malen in haar gezicht geslagen. De overvallers eisten geld en gingen er vervolgens met een nog onbekende buit vandoor in een gestolen auto. De auto is enige tijd later op de Lugt volledig uitgebrand teruggevonden. De politie Rotterdam-Rijnmond wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de overval of die hebben gezien dat iemand een auto op de Lugt in brand heeft gestoken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Rotterdam-West via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* AUTOMOBILIST OVERLIJDT NA AANRIJDING MET TRAM

ROTTERDAM - Een 31-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel is vrijdagavond omstreeks half negen overleden na een aanrijding op de Oostzeedijk. Door nog onbekende oorzaak reed de automobilist frontaal tegen de tram, waar op dat moment alleen twee conducteurs in zaten. Het slachtoffer liep zeer ernstig letsel op en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De twee conducteurs bleven ongedeerd. De Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIEMENSEN HOUDEN AUTOKRAKER AAN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige inbreker aangehouden. Rond half vier kwam de melding binnen dat ingebroken werd in een auto die geparkeerd stond aan de Oostzeedijk. Op het moment dat de politiemensen ter plaatse kwamen zagen zij dat een ruit van de auto was vernield en dat de verdachte nog in de auto zat. De verdachte, een 33-jarige man uit Rotterdam, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij was in het bezit van een uit de auto gestolen parkeerkaart.


* POLITIE HOUDT DANKZIJ OPLETTENDE BURGER TWEE DIEVEGGES AAN

HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid hebben vrijdagochtend rond elf uur, dankzij een oplettende burger, twee dievegges aangehouden. Het tweetal, een 30-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 21-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, had rond elf uur in een winkel aan de Binnenban geprobeerd een 59-jarige vrouw uit Spijkenisse te beroven van haar tas. Het slachtoffer kon dit voorkomen door de jas van één van de vrouwen vast te houden.
Door een getuige werd het tweetal gevolgd. Hij hield de vrouwen staande bij een benzine station aan de Aveling en droeg ze korte tijd later over aan de politie. Het tweetal is voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau.


* DANKZIJ CAMERATOEZICHT MANNEN AANGEHOUDEN NA DRUGSDEAL

ROTTERDAM - Vrijdagochtend rond acht uur zijn twee mannen uit Rotterdam (22 en 33 jaar oud) aangehouden nadat zij op de 1e Middellandstraat drugs hadden gekocht en verkocht. Personeel van Cameratoezicht had gezien dat de overdracht plaatsvond en alarmeerde de politiemensen. Hierop konden de agenten op de 1e Middellandstraat de verkoper van de drugs aanhouden. Hij was in het bezit van een aantal bolletjes cocaïne Enige tijd later, op aanwijzingen van Cameratoezicht, werd de koper op de Henegouwerlaan aangehouden. Het tweetal werd voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau. De cocaïne en het geld dat de verdachten bij zich hadden is in beslag genomen.


* JONGEN ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN BEROOFD

ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks half twaalf is een 16-jarige jongen uit Zevenkamp op de Coolsingel beroofd. Het slachtoffer, dat samen met een paar vrienden bij de roltrap van het metrostation stond, werd door een aantal mannen benaderd die hem om wat kleingeld vroegen. Nadat de Rotterdammer dit gegeven had, liet één van de mannen een vuurwapen zien. Hij eiste meer geld en een mobiele telefoon. Met het buitgemaakte geld ging de groep er vervolgens vandoor. Het straatroofteam van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster stelden vrijdagmiddag een onderzoek in een woning aan de Beijerlandselaan in. Op de zolderetage werden twee hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 1440 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Tevens bleek dat er sprake was van diefstal van stroom. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie heeft vrijdagochtend en -middag een verkeerscontrole gehouden op het Kleinpolderplein. In totaal zijn er 114 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs, verlopen APK en rijden over de doorgetrokken streep.


* ALCOHOLCONTROLE
SCHIEDAM - Politiemensen het district Schiedam hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties. Tussen zeven en twee uur moesten 1958 automobilisten een blaastest afleggen waarna zeventien mensen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Drie rijbewijzen zijn er ingevorderd.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Zaterdagochtend omstreeks acht uur brak er brand uit in de keuken van een woning aan de Cronjestraat. De brand was korte tijd later onder controle. De negen bewoners van het pand zijn in verband met teveel ingeademde rook overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. De brand is vermoedelijk ontstaan toen één van de bewoners 's ochtends de frituurpan aan had laten staan.