Gemeente Zaanstad

Burgemeester H. Meijdam opent studentenwinkel op Gedempte Gracht

dinsdag 15 februari 2005

Op zaterdag 19 februari opent burgemeester H. Meijdam van Zaanstad de winkel PaSaViRa. Deze kledingboetiek is gevestigd in een van de paviljoens op de Gedempte Gracht (Zaandam). Een bijzondere winkel, want de zaak wordt geheel gerund door studenten van het Regio College, vier meiden van 19 en 20 jaar, laatstejaars van de opleiding Detailhandel ondernemer/manager. De winkel verkoopt hippe kleding van onder andere de merken Diesel en Replay. De zaak is tijdelijk: het project duurt acht weken.

De gemeente Zaanstad, eigenaar van de paviljoens, verhuurt de winkelruimte voor een zeer schappelijk prijsje. De Gedempte Gracht ligt midden in het plangebied van Inverdan, het project dat Zaanstad een nieuw stadshart geeft. Behalve wonen, werken en winkelen is ook studeren een belangrijk aspect van Inverdan: ten westen van het NS-station ligt de Kenniswijk met ondermeer IKTC, HBO (Hogeschool InHolland) en MBO (Regio College). Ook voorziet Inverdan in de bouw van studenten- en jongerenhuisvesting. Zaanstad wil ook voor studenten een aantrekkelijke en gezellige stad worden. Vandaar de steun voor dit bijzondere studentenproject PaSaViRa.

De openingshandeling en toespraak van burgemeester Meijdam zijn om 13.00 uur gepland. Vervolgens kan er de rest van de middag bij PaSaViRa worden geshopt.