TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 16-02-2005

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 19 februari
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.55 uur

GUUS HIDDINK BIJ Z@PPSPORT

Tussen de mini-ballerina's van balletschool 'De Liefde' uit Amsterdam hijst presentator Barbara Barend zich in tutu om een heel gracieuze Z@PPSPORT te presenteren. En dit zit er in:

Nadine Straten ligt elke dag in het zwembad, sinds ze op haar negende met wedstrijdzemmen begon. Vorig jaar heeft ze op het Nederlands Jeugd Kampioenschap korte baan de totaalprijs gewonnen, haar specialiteiten zijn de 100 en 200 meter vrije slag. Wat ze dit jaar op het Nederlands Jeugd Kampioenschap presteert, zien we in de 'Repo'.

Hij is 49 jaar en trainde onder andere Valencia, Real Madrid, Oranje en Zuid-Korea. Nu staat hij bovenaan met PSV en ook zijn snelle gesprek met Barbara is nummer 1, met vragen als: "Eet je thuis Koreaans?" en "Wat is een boerenkoolvoetballer?"

Martijn Verberne springt dagelijks op zijn home-trampoline. Hij kan al best veel, maar het lukt hem maar niet om een salto te maken en op zijn voeten te landen. Andrea Lenders werd achtste in Athene, waar heel veel concurrentie was. Deze topper springt nu in de bres voor Martijn in 'Hellup?!'

Verder in Z@PPSPORT nieuwsflitsen van jeugdsport in het land:
* In Zaandam kwamen 29 mini-waterpoloteams vanaf zes jaar tegen elkaar uit;
* Igor Pieters (12 jaar) verdedigt zijn titel bij de Nederlandse Kampioenschappen schaatsen voor de jeugd;
* tijdens de Mega Meerburg Marathon in Zoetermeer werd er twaalf uur lang gedanst en geturnd.

Z@PPSPORT wordt herhaald op maandag 21 februari om 13.25 uur.


---