Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


januari 2005

AA Drink
NK indoor
19 februari

Trainingslopen
Rotterdam

Hoogtepunten AA Drink NK indoor

(16-02-2005)

Op zaterdag 19 februari staan vele Nederlandse topatleten aan de start van de AA Drink Nederlandse kampioenschappen indooratletiek in Gent. Veel spektakel in de strijd om de titels wordt verwacht op de sprint en hordennummers en het polsstokhoogspringen.

Op de 60m horden bij de mannen zijn het de AAC-atleten uit de trainingsgroep van Ineke Bonsen die onderling gaan uitmaken wie de titel pakt. Titelverdediger Gregory Sedoc heeft zich al geplaatst voor de EK indoor. Marcel van der Westen, winnaar in 2002 en 2001 moet nog vormbehoud tonen om zijn trainingsmaat te kunnen vergezellen in Madrid. Virgil Spier, Robin Korving en Chiel Warners zijn de andere atleten die dit seizoen al onder de 8 seconden hebben gelopen.

De populariteit van de estafette geeft de sprint in Nederland een nieuwe impuls. Voor een plaats in de estafetteploeg is het voor de sprinters uit de selectie van belang om in onderlinge wedstrijden hun krachten te meten. Op de 60m starten Timothy Beck, Maarten Heisen en Daniel van Leeuwen. Guus Hoogmoed heeft op de 200m zijn ticket voor de EK indoor al in huis. Ook Patrick van Balkom en Rowdy Middelkoop komen uit op deze afstand. Bij de vrouwen kiezen Pascal van Assendelft, Mami Asante, Judith Baarsen en Rosina Hodde voor de 60m. Jacqueline Poelman, ook al zeker van en startbewijs voor de EK indoor, gaat op de 200m de strijd aan met Annemarie Kramer en Judith Baarsen.

Het onderdeel polsstokhoogspringen belooft ook dit jaar boeiend te worden. Laurens Looije plaatste zich al voor de EK indoor met een sprong van 5,55m, en is dus in vorm. Rens Blom moet nog vormbehoud tonen.
Bij de vrouwen ontlopen Sandra van der Geer en Monique de Wilt elkaar op dit moment weinig.

Enkele andere topatleten die in Gent op de startlijsten staan; Arnoud Okken (800m), Gert-Jan Liefers (1500m), Simon Vroemen (3000m), Rutger Smith (kogel), Chiel Warners (ver en horden), Marjolein de Jong (400m of 800m), Lotte Visschers (800m), en Lieja Tunks (kogel). Voor Karin Ruckstuhl (60m horden en ver) is dit haar eerste wedstrijd na het herstel van een enkelblessure.

Het seniorenprogramma van het AA Drink NK indoor in Gent start om 16.30 uur met het polsstokhoogspringen voor vrouwen en kogelstoten bij de mannen. Meer informatie over chronoloog, deelnemers en de locatie is te vinden op de website: http://nkindoor.avsprint.nl.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://nkindoor.avsprint.nl