Time : 10:40:35 AM
Date : Thursday, February 17, 2005
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Informatievoormiddag betrokkenen Tsunami-ramp

Zaterdag 19/02
12 uur
Vesaliusgebouw, zaal 201 (volg wegwijzers)
Rijksadministratief centrum
Oratoriënberg 20
1010 Brussel

Vertegenwoordigers van de federale overheid en andere aanwezige instanties (verzekeringbureaus, Rode Kruis, Slachtofferhulp) zullen om 12 uur in het Vesaliusgebouw van het rijksadministratief centrum de pers inlichten over het verloop van de voormiddag en vragen beantwoorden.

Alle mensen die in Azië waren tijdens de tsunami-ramp zijn uitgenodigd voor een informatievoormiddag zaterdag 19/02. Hiermee willen verschillende federale overheidsdiensten (Volksgezondheid, Buitenlandse Zaken, Defensie, Justitie, Pensioenen), het Rode Kruis, de reisbureaus, verzekeringsmaatschappijen en Slachtofferhulp alle betrokkenen een overzicht geven van welke maatregelen er getroffen werden om hen bij te staan, inlichtingen verstrekken en mensen bijeenbrengen die over hun ervaringen willen praten.

Omdat de informatievoormiddag een belangrijke stap is in de verwerking en de plaatsing van deze extreme gebeurtenis, hebben we de betrokkenen beloofd dat ze zal doorgaan in gesloten kring. We zouden dan ook aan de pers willen vragen om de betrokkenen niet te filmen, fotograferen of interviewen.

Contactpersoon voor de pers:
Inge Jooris
02/214 42 96
0475/80 04 87
inge.jooris@health.fgov.be

URL: http://www.health.fgov.be