Gemeente Deventer

Week 7, 17 februari 2005

CENTRUMBUS BLIJFT DOORRIJDEN

De centrumbus in Deventer blijft ook na 19 februari gewoon rijden en blijft het NS-station en de kop van de Keizerstraat aandoen. De komende maanden wordt in samenspraak met de Deventer belangengroeperingen onderzocht of een andere route in de binnenstad kan leiden tot betere resultaten.

Het gebruik van de centrumbus voldeed het afgelopen jaar niet aan de verwachtingen. Vooral het nieuwe trajectdeel en de nieuwe haltes in de binnenstad zijn zeer matig gebruikt. Door het lage gebruik is het exploitatieresultaat te gering gebleken om de centrumbus als openbaar vervoer te kunnen financieren. Daarom is de dienstregeling onlangs teruggebracht naar de oude opzet waarbij alleen het NS-station en de kop van de Keizerstraat worden aangedaan. De gemeente ziet desondanks voldoende mogelijkheden voor een vervolg van de centrumbus. Het college van burgemeester en wethouders heeft daartoe extra middelen vrijgemaakt. Gemeente en provincie hebben nu afgesproken de huidige opzet voorlopig te continueren. De provincie heeft toegezegd de nodige medewerking te verlenen aan een vervolg, zodat een goede afstemming met het gewone openbaar vervoer wordt gewaarborgd. De gemeente en Connexxion gaan gezamenlijk verder.

Experiment
Het afgelopen jaar liep er in Deventer een experiment met de centrumbus. Het experiment was vooral bedoeld om de juiste vorm en opzet te vinden die zou kunnen bijdragen aan het voortbestaan van de voorziening. Het uitgangspunt was om te kijken of de centrumbus als een betaalbare uitbreiding van het openbaar vervoer kon worden beschouwd. Tevens zijn de route en de haltes in de binnenstad op verzoek van de ouderengroeperingen uitgebreid. Op 19 februari loopt het experiment af.

Publicatiedatum: 17-2-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 17 februari 2005