Gemeente Voorschoten

Persberichten - Burgemeester overhandigt gemeentelijke onderscheiding Uitgebracht op: vrijdag 18 februari 2005

Op zaterdag 19 februari om 16.30 uur overhandigt burgemeester Verver een grote gemeentelijke bokaal aan de heer R. Greve tijdens zijn afscheidsreceptie van twee gezondheidsorganisaties in restaurant Graaf Floris V in Voorschoten.

De heer Greve sluit hiermee een lange periode af als bestuurslid van zowel de Stichting tot Steun aan en Bevordering van de Gezondheidszorg te Voorschoten als de Stichting Gezond Voorschoten. De Stichting tot Steun aan en Bevordering van de Gezondheidszorg beheert twee gezondheidscentra in Voorschoten, aan de Wijngaardenlaan en aan de J. Evertsenlaan. De stichting beheert de gebouwen en zorgt voor de exploitatie. De heer Greve stelt al ruim dertig jaar zijn vakkennis en bestuurskunde en veel vrije tijd ter beschikking van de gezondheidszorg in Voorschoten. Eerst als secretaris van de steunstichting en sinds 1973 als voorzitter. Gedurende die tijd is er een financiële reserve opgebouwd, die aangewend wordt voor steun aan andere instellingen die initiatieven op gebied van gezondheidszorg ontplooien.

De Stichting Gezond Voorschoten ondersteunt activiteiten die niet gedekt worden door de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. De stichting is in de plaats gekomen van het lokale kruiswerk. De heer Greve was secretaris en voorzitter van het kruiswerkbestuur en de laatste 5 jaar voorzitter van de Stichting Gezond Voorschoten. De stichting dekt de financiële tekorten van reanimatiecursussen, bijzonder zwemmen voor lichamelijk- en geestelijk gehandicapte kinderen, hydrotherapie, ouderen zwemmen en bejaardengymnastiek.


- einde bericht -