Ingezonden persbericht


Persbericht

EuroShop/ EuroCIS Messe Düsseldorf: 19 - 23 februari 2005 Checkpoint Systems, hal 6, stand C44

Checkpoint Systems presenteert RF-beveiligde vleesschaal en geeft preview RF CheckPro Manager

Nieuwegein, 9 februari 2005 - Checkpoint Systems, wereldwijd toonaangevend leverancier van oplossingen voor RF-productidentificatie en dervingsbeheer, toont tijdens EuroCIS een vernieuwende aanpak ten aanzien van het fenomeen derving met de aankondiging van een gezamenlijke ontwikkeling met verpakkingsgigant Linpac op het gebied van bronbeveiliging. Bundeling van Checkpoint's expertise in labelen en Linpac's nieuwste technologie voor vleesschaaltjes heeft geresulteerd in een RF-beveiligde vleesschaal. Deze is speciaal bedoeld voor zogenaamde vleesdieven die op bestelling versproducten stelen waaronder dure soorten vlees.

'The Power to Perform'
EuroCIS, deel van de Expo EuroShop, 'The Global Retail Trade Fair', vindt plaats in de Messe in Düsseldorf hal 6 en 7 en dekt alle aspecten van communicatie, informatie en beveiligingstechnologie. De Checkpoint stand is onderverdeeld in vier secties waarin onder het motto 'The Power to Perform' de nieuwste oplossingen worden gepresenteerd voor dervingsbeheer, promotiematerialen, labelen en RFID.

Preview RF CheckPro Manager
Verder geeft Checkpoint een preview van haar nieuwe RF CheckPro Manager die later dit jaar wordt gelanceerd. Check Pro Manager is specifiek ontwikkeld voor de 3e generatie digitale RF-beveiligingsantennes van Checkpoint. De nieuwe RF CheckPro Manager is voor retailers een datacollectie-, rapportage- en beheertoepassing waarmee onderhoud en hosting via internet op afstand kan plaatsvinden.

Checkpoint-technologie op andere stands
Naast de eigen stand is de technologie van Checkpoint ook aanwezig op stands van andere grote exposanten door samenwerking met industriepartners. Zo is de RFID-technologie van Checkpoint te zien op de stand van softwaregigant Microsoft in de vorm van een intelligent schap waarop Microsoft-producten op een 'slimme' manier zullen worden verkocht. Verder heeft Checkpoint haar RFID-technologie in de vorm van intelligente ontkoppelaars, lezers en Gemini antennes beschikbaar gesteld aan de Duitse Retailorganisatie Euro Handel Institute (EHI) die een supermarkt checkout laat zien. Tenslotte demonstreert Checkpoint een 'slap and ship' RFID-oplossing in de Future Store van de Duitse retailer Metro die ook een belangrijke exposant is tijdens EuroShop.

"Euroshop is de belangrijkste retailbeurs in Europa en een kans voor Checkpoint om haar nieuwste oplossingen op het gebied van dervingsbeheer en RFID te demonstreren naast andere strategische productlijnen", aldus Fred de Haas, Managing Director Checkpoint Meto Benelux. Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN, telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00Over Checkpoint Meto

Checkpoint Meto - onderdeel van het Amerikaanse Checkpoint Systems, Inc., - is een internationale organisatie die gespecialiseerd is in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de retailindustrie en zijn supply chain. De oplossingen van Checkpoint bieden klanten verhoogde efficiëntie vanaf het moment van productie tot en met het moment van verkoop en verbetert de winkelervaring van de consument. Checkpoint is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en heeft meer dan 4000 werknemers wereldwijd, directe verkoop in 30 landen en distributeurs in 50 landen. Checkpoint is wereldwijd marktleider op het gebied van RF (Radio Frequency) technologie en produceert jaarlijks miljarden RF-labels en installeert tienduizenden RF-terminals. Het uitgebreide productportfolio bestaat onder meer uit: digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente IDentificatie) systemen, RF bronbeveiliging, barcode en etiketteringssystemen - inclusief een wereldwijd netwerk van 31 servicebureaus - en retailverkoopsystemen. Checkpoint ondersteunt bovendien pionierend academisch onderzoek naar consumententrends en derving via de jaarlijkse publicatie van de 'European Retail Theft Barometer', een uitbreiding op haar consultancy aan veel van 's werelds toonaangevende retailmerken.

Meer informatie via de Europese website: www.checkpointeurope.com