PARTICULIER INITIATIEF

Concert voor een glimlach

Bijzonder concert in Muziekcentrum Frits Philips ten bate van CliniClowns.

Op zaterdag 19 februari 2005 vindt in het Frits Philips Muziekcentrum te Eindhoven het 'CONCERT VOOR EEN GLIMLACH' plaats. Een concert met beroemde en meeslepende werken uit Opera en Musical, gebracht door het orkest van de Koninklijke Harmonie van Horst en het Rotterdams Opera Koor. Als solisten treden op, de Rotterdamse sopraan Waldin Roes en de Amerikaanse bas Dr. Zelotes Edmund Toliver. Harpiste is Valerie Rijckmans en achter de vleugel Han-Louis Meijer. Het programma staat onder leiding van de dirigenten Ago Verdonschot en Steven Walker.

Het 'Concert voor een Glimlach' is een particulier initiatief van Mia Delissen uit Veldhoven en wordt voor eigen rekening en risico, in samenwerking met de Koninklijke Harmonie van Horst en het Rotterdams Opera Koor, georganiseerd. Het was een al jaren gekoesterde wens, om eens een eigen concert te organiseren met daarbij de mogelijkheid om zelf mede het programma te kunnen bepalen. In verband met het bereiken van haar 60e verjaardag in augustus j.l., laat zij die wens nu in vervulling gaan. De baten van dit concert komen geheel ten goede aan de CliniClowns.

Programma:
Nooit eerder werd op het podium van het Muziekcentrum Frits Philips zo'n grootschalig programma gebracht. Het Orkest van de Koninklijke Harmonie van Horst met 85 musici en het Rotterdams Opera Koor met zo'n 120 vocalisten staan, tezamen met genoemde solisten, borg voor een wel heel bijzonder en onvergetelijk concert op hoogstaand niveau. Op het programma staan o.a. het imposante Slavenkoor uit Nabucco van Verdi en het romantische Summertime, I Got Plenty o' Nuttin', Oh Lawd I'm on my way en Bess You is My Woman uit Porgy and Bess. Daarnaast kunt u genieten van The Toreador's Song uit Carmen, Casta Diva uit Norma, Triomphmars uit Aida, etc.
Kortom een uniek programma gericht op een breed publiek.

Muziekcentrum Frits Philips:
Het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven is in heel Europa vermaard om haar akoestische kwaliteiten. Daarnaast is de architectuur van de concertzaal zodanig ontworpen, dat elke bezoeker in een sfeervolle ambiance een uitstekend zicht heeft op het podium. Concerten van De City of London Symfonia, Sint Petersburg Symfonie Orkest, het Budapest Festival Orchestra en José Carreras bevestigen dat. Het 'Concert voor een Glimlach' ervaren in dit muziekcentrum is genieten in optima forma.

Toegangsprijzen:
Toegangskaart 2e rang is 25 euro;
Voor de 1e rang 30 euro;
Daarnaast zijn er speciale Viparrangementen voor 65 euro p.p.

Kaartverkoop:
Mia Delissen - Veldhoven, telefoon 040 2538929
E-mail concertvooreenglimlach@hotmail.com

Muziekcentrum Frits Philips - Eindhoven, telefoon 040 2442020 www.muziekcentrum.nl

Koninklijke Harmonie van Horst, telefoon 077 3980003 www.harmonievanhorst.nl

Rotterdams Opera Koor, telefoon 013 5721375
E-mail gsaa@rokoor.nl

Commissie van aanbeveling:
De commissie van aanbeveling bestaat uit mevrouw J.R.H. Maij-Weggen (Commissaris van de Koningin van Noord-Brabant), Mevrouw Ria Oomen-Ruijten (lid Europese Parlement), Drs. A.B. Sakkers (Burgemeester van Eindhoven), Drs. G.J.M. Cox (Burgemeester van Veldhoven) en de heer L.J.M.P. Frissen (Burgemeester van Horst aan de Maas).

Doel:
De opbrengst van het Concert voor een Glimlach komt geheel ten goede aan de Stichting CliniClowns. Kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap worden belemmerd in hun kind-zijn. Ziekenhuizen zijn in eerste instantie gericht op het verhelpen en/of behandelen van de aandoening, waardoor er vaak weinig ruimte is voor het gezonde deel van het kind, zoals hun fantasie en verbeeldingskracht. CliniClowns laat kinderen weer even eigen baas zijn over hun eigen situatie. Weer even kind zijn, door clowneske afleiding en hen plezier te bieden. Dat gebeurt met professionele, speciaal opgeleide clowns. CliniClowns Nederland doet dit in de overtuiging dat het bijdraagt aan het welzijn en de kwaliteit van leven van zieke en beperkte kinderen.

Meer Informatie voor de redactie (