Gemeente Schiedam


Vervangend vervoer tijdens weekendwerkzaamheden

Tramlijn 1 zal wegens werkzaamheden op de Burgemeester van Haarenlaan en de Nieuwe Damlaan met ingaande van 19 februari 2005 vier aaneengesloten weekenden en in het weekend van 2 en 3 april 2005 niet rijden. De RET werkt op dit trajectdeel van de
Schiedam-Vlaardingenlijn aan de opwaardering van de trambaan. In het weekend van 19 februari, 26 februari, 5 maart, 12 maart en 2 april 2005 zal de RET vervangend vervoer inzetten voor de reizigers in Schiedam.

De pendelbusjes nemen de dienstregeling van tramlijn 1 richting Schiedam-Noord vanaf het Stadserf over. Op de Burgemeester van Haarenlaan zal de RET gebruik maken van haltes van de voormalige buslijn 54. De reizigers worden in Schiedam-Noord zo dicht mogelijk in de buurt van de bestaande halteplaatsen van tramlijn afgezet. De RET zal de passagiers de komende dagen met informatiefolders in de tram informeren over het vervangend vervoer.

Spoorvervanging

De aannemer van de RET vervangt in vier weekenden de tramrails op de kruisingen van de Burgemeester van Haarenlaan met de Piersonstraat en de Parkweg. Om dit mogelijk te maken, moet het asfalt en de fundering van de trambaan worden gesloopt. De werkzaamheden zullen ook plaatsvinden op kruisingen van de Nieuwe Damlaan met de Schiedamseweg en de Sporthalstraat.

Opwaarderen trambaan

De halteplaatsen langs de trambaan worden opgewaardeerd. De aannemer vervangt de abri¿s en verhoogd de perrons, wat gelijkvloers instappen in het nieuwe voertuig, de Citadis, mogelijk maakt. Begin april 2005 zullen de werkzaamheden op dit trajectdeel gereed zijn. Op 22 augustus zal de Trampluslijn ook naar Vlaardingen rijden.