Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar-baksteen van viaduct:trucker met schrik vrij
Publicatiedatum: 20-02-2005

Een 41-jarige trucker uit Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag met de schrik vrij gekomen nadat zijn wagen bij het passeren van een viaduct over de A12 bij Zevenaar was geraakt door een baksteen. De Hagenaar was die nacht omstreeks twee uur vanuit Duitsland op weg naar huis. Gekomen ter hoogte van het viaduct van de Ravenstraat schrok hij naar eigen zeggen ergens van en week uit. De schrik bleek terecht: in de voorruit van zijn wagen bleek een betonklinker vast te zitten. Vermoedelijk is de klinker door onbekenden vanaf het viaduct naar beneden gegooid. De politie heeft nog vergeefs gezocht naar de daders. Eventuele getuigen die meer informatie hebben over het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zevenaar via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000 naar `M'. Kijk voor meer informatie op www.meldmisdaad.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Driel - Arnhemmer verdacht van diefstal

Publicatiedatum: 20-02-2005

Een vijftienjarige Arnhemmer is zaterdagavond in een horecazaak in Driel aangehouden op verdenking van diefstal van een jas. De eigenaar van de jas, een zeventienjarige jongen uit de gemeente Renkum, zag de Arnhemmer bij het sluiten van de zaak rond half twaalf lopen met zijn jas en waarschuwde de politie. Die hield de Arnhemmer op aanwijzen van de gedupeerde en getuigen aan. Later bleek dat er vanuit de horecazaak meerdere jassen waren gestolen. De politie onderzoekt nog of de verdachte Arnhemmer daar ook mee van doen heeft. Hij is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - geluidsapparatuur in beslag na overlast
Publicatiedatum: 20-02-2005

De politie van Westervoort heeft in de nacht van zaterdag op zondag een eind gemaakt aan de geluidsoverlast die een 35-jarige vrouw uit die plaats veroorzaakte. Haar apparatuur werd in beslag genomen, bovendien kan de vrouw een proces-verbaal verwachten. Buurtbewoners hadden al eerder op de avond geklaagd over de luide muziek die de vrouw vanuit haar woning zou afspelen. Op een gegeven moment leken de klachten weer voorbij, maar later werd er weer overlast veroorzaakt. Agenten togen naar de woning van de Westervoortse en oordeelden dat de muziek te hard stond. De vrouw weigerde echter de agenten binnen te laten. Dat gebeurde even later wel, toen de agenten voorzien waren van een machtiging. Nadat de installatie was meegenomen keerde de rust weer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - niet luisteren naar politie: jongens op de bon
Publicatiedatum: 20-02-2005

Twee Zevenaarders van beiden achttien jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag in hun woonplaats op de bon geslingerd wegens het niet voldoen aan een door de politie gegeven bevel. Agenten waren opgeroepen om naar de omgeving van de Markt te gaan in verband met wat ongeregeldheden. Terwijl de agenten daar waren om een oogje in het ziel te houden zouden de Zevenaarders iets naar de agenten hebben geroepen. De beide mannen werden vervolgens door de agenten gesommeerd naar huis te gaan om de rust op straat te herstellen. Beiden gaven daar geen gevolg aan, waarop ze werden aangehouden. De Zevenaarders zijn later na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - verkeersactie `Ochtendgloren':honderden bekeuringen
Publicatiedatum: 20-02-2005

Samenwerkende opsporingsdiensten, waaronder politie, Marechaussee en Douane hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag honderden bekeuringen uitgedeeld bij de verkeersactie `Ochtendgloren'. De actie werd voor de 42ste keer gehouden. Deze keer op de autosnelweg A12 bij Duiven. Er werd onder meer gecontroleerd op alcohol, verdovende middelen en wapens. In de meeste gevallen (ruim 300 keer) proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 181 km/u, terwijl daar maximaal 120 km/u gereden mag worden.

Verdovende middelen
Bij de actie werden twee personen met Duitse nationaliteit (een 36-jarige man en een 29-jarige vrouw) aangehouden wegens het bezit van verdovende middelen. Het ging om een hoeveelheid van ruim 100 gram vermoedelijk heroïne. Ook werd van drie automobilisten een bloedproef afgenomen omdat zij ervan verdacht werden onder invloed van drugs te hebben gereden. Tegen twee bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt in verband met rijden onder invloed van alcohol. Het hoogste promillage bedroeg 1,08 (ruim tweemaal zoveel als is toegestaan).

Boetes
Door medewerkers van de parketpolitie werd een totaalbedrag van ruim 800 euro aan openstaande boetes geïnd. Van een bestuurder die te hard gereden had werd nog een boete geïnd van 365 euro. Bij een vrachtwagenchauffeur werd ontdekt dat hij gerommeld had met de tachograaf. In overleg met justitie kreeg hij een boete opgelegd van 1320 euro, die gelijk werd voldaan. Verder werd van de bestuurder van een Porsche het kentekenbewijs ingevorderd omdat vermoed wordt dat de wagen is omgekat. Nader onderzoek moet nog uitwijzen of dat daadwerkelijk is gebeurd. Aan de actie werkten ruim 100 personen mee van de politieregio's Gelderland-Midden, Noord- en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Douane, de dienst Motorrijtuigenbelasting, de Voedsel en Waren autoriteit, Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst, de Parketpolitie en de Autobahnpolizei Nordrhein Westfalen uit Düsseldorf.