Politie Limburg-Noord


Politie onderzoekt inbraken

Datum: 20-02-2005

Tijd bericht: 12:47

Plaats: Limburg-Noord

De politie heeft vier inbraken in onderzoek die -gezien de sporen- mogelijk door dezelfde daders zijn gepleegd. De recherche heeft sporen vastgelegd en er is buurtonderzoek verricht.
Buggenum -- In een woning aan de Heerweg is zaterdagmiddag tussen 15.00 en 19.00 uur ingebroken door het forceren van een raam aan de achterzijde. De inbrekers hebben de hele woning doorzocht en verdwenen met hun buit in onbekende richting. De waarde van de buit is (nog) niet bekend.

Neer -- Buren van een woning aan de Hammermolen waarschuwden zaterdagmiddag omstreeks 19.05 uur de politie dat de tuindeur van het buurhuis openstond terwijl de bewoners niet thuis waren. Onderzoek wees uit dat een raam was geforceerd en de daders in de woning kasten en lades hadden opengebroken, op zoek naar buit. Ook vernielden ze een lamp met sensor.

Kessel-Eik -- De bewoners van een pand aan de Kapelweg troffen zaterdagavond om 19.15 uur bij thuiskomst hun huis door inbrekers doorzocht aan. Ook hier bleek een raam te zijn opengebroken. De bewoonster hoorde bij thuiskomst gerucht op de bovenverdieping en ging hulp halen. Toen ze terugkwam zag ze drie jongens lopen, waarvan er één ongeveer 1.80 m lang is en een mager postuur heeft. Hij droeg een capuchon. De twee anderen waren kleiner en droegen beiden een muts.

Kelpen-Oler -- De bewoonster van een woning aan de Groeneweg hoorde zaterdagmiddag 17.50 uur geluid en trof bij onderzoek drie mannen aan die poogden een raam van haar woning open te breken. Nadat de vrouw het gordijn voor het raam wegtrok zag ze drie mannen met bivakmutsen op bezig het raam te forceren. De drie vermoedelijk nog jonge mannen (leeftijd 18 -- 20 jaar) verdwenen direct toen ze werden ontdekt. Eén van hen droeg een jas met de kleur lichtblauw erin. Ze renden weg via de Groeneweg, Graafschap Hornelaan, Wessemervenweg en kerkstraat in de richting van het centrum.