Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 20 februari 2005

Rustige avond in het Bredase uitgaansleven eindigt hectisch

BREDA Een 23 jarige inwoner van Breda vond het nodig om na een avondje stappen een ruit te vernielen van een eetgelegenheid aan de Reigerstraat in Breda. Later bleek dat hij ook al twee ruiten had vernield bij een horecagelegenheid aan diezelfde straat. Tijdens de aanhouding door de politie pleegde de verdachte hevig verzet. Hij werd geboeid vervoerd naar het bureau van politie waar bleek dat hij een diepe wond in zijn arm had. De politie vervoerde hem naar het ziekenhuis waar men de wond hechtte. Hierna werd hij alsnog ingesloten voor de recherche.

BREDA Naar aanleiding van een opstootje binnen bij een discotheek aan de Torenstraat te Breda werden een aantal personen door de portiers verwijderd. Buiten bleef de groep agressief reageren in de richting van de portiers en werd de openbare orde verstoord. Uiteindelijk kon de politie de orde herstellen door het gebruik van de korte wapenstok en inzet van de bereden politie.
En 24-jarige inwoner van Etten-Leur werd aangehouden omdat hij weigerde zich te verwijderen. Een 27-jarige inwoonster van Etten-Leur beledigde de agenten waarna ook zij werd aangehouden. Beiden personen werden na verhoor in vrijheid gesteld.

BREDA Een 20-jarige inwoonster van Breda werd door de politie aangehouden op aanwijzing van een vrouw die meldde dat zij door deze vrouw was mishandeld. De mishandeling had plaats gevonden in een horecagelegenheid aan de Visserstraat in Breda. Getuigen ondersteunden de verklaring van de vrouw. De verdachte werd overgebracht naar het bureau van politie waar zij later in de nacht werd verhoord. Hierna werd zij in vrijheid gesteld.

Uitslaande brand in garage bij woning
BREDA Zondag brandde aan het begin van de middag (12.41 uur) een aanpandige garage bij een twee onder één kap woning aan de Barbaralaan geheel uit. De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een smeulende aslade die in de garage was gelegd, deze is wellicht in combinatie met daar aanwezige kranten gaan smeulen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het woonhuis bleef gespaard. De aangrenzende garage van de buren liep lichte brandschade op.

Supporters NAC en Willem II op de vuist in Valkenberg
BREDA Vrijdagavond vond even na 22.00 uur een vechtpartij plaats tussen zon 30 tot 40 supporters van NAC en Willem II in het Valkenberg. Toen de politie ter plaatse kwam verspreidde de groep zich. De politie volgde één groep NAC-supporters die zich in de richting van het NS-station begaven. Daar zou rond 22.45 uur een trein stoppen met Willem II supporters, afkomstig van de wedstrijd RBC-Willem II in Roosendaal, die moesten overstappen op een trein naar Tilburg. De groep supporters gingen het Centraal Station in en hebben zich daar snel verspreid. De politie heeft er met twintig man sterk op toegezien dat bij het overstappen van de Willem II-supporters zich geen ongeregeldheden meer zouden voordoen. Het overstappen verliep verder rustig. Volgens getuigen zouden sommige NAC-supporters stokken en ijzeren staven bij zich hebben gehad.

Auteur: Manon Erkens