Provincie Groningen

Wie wordt de Waddenkok van het jaar 2005
3 februari 2005

Op maandag 21 februari a.s. van 12.30-15.30 uur zullen 7 restaurants uit het waddengebied in het Noorderpoortcollege (Van Ketwich Verschuurlaan 102, Groningen) strijden om de titel "Waddenkok van het jaar 2005".

De deelnemers aan deze bijzondere wedstrijd zijn: Hotel Grand Restaurant Opduin (De Koog-Texel) (Winnaar van de International Gastronomy Award Waddensea 2003), Hip's Herberg (Hipolytushoef) , Restaurant Het Booze Wijf (Lauwersoog), Strandhotel Restaurant Noordzee (De Koog-Texel), Hotel Spoorzicht (Loppersum), Herberg in de Valk (Middelstum) en Hotel Brasserie Rebecca (De Waal-Texel).

De speciaal geselecteerde, deskundige jury (De heer Fred Dijsselbloem (Vereniging Eurotoques Nederland), Henk Poortinga ( Provincie Groningen), Diny Schouten (Eetjournalist met o.a. columns in Vrij Nederland) en Jos Rietveld (culinair publiciste) zal de gerechten (voor-, hoofd- en nagerechten) proeven en beoordelen op o.a. gebruik van streekproducten uit het Waddengebied.

De feestelijke prijsuitreiking is vanaf half zes in de Statenzaal van het provinciehuis in Groningen. Gedeputeerde Henk Bleker zal de `Waddenkok van het jaar 2005' bekend maken en de gasten zullen vervolgens genieten van het `Waddengoudbuffet' dat bereid is door drie Groningser restaurants: Seghesteen te Slochteren, Piekenier te Oudeschans en 't Korensant te Molenrij.

De `Waddenkok van het jaar 2005' en de nummers 2 en 3 zullen vervolgens deelnemen aan de International Gastronomy Award Waddensea op woensdag 16 maart in Wittmund, Ost-Friesland (Duitsland). Hier nemen Deense, Duitse en Nederlandse teams aan deel.