Provincie Utrecht

Persbericht

Oud-burgemeester van Best waarnemer in Woerden

18-2-2005
De heer mr. P.J.J..M. Mangelmans (64 jaar, VVD) is door de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, mr. B. Staal, per 21 februari aanstaande benoemd tot waarnemend burgemeester van Woerden. De huidige burgemeester, mevrouw B.F.A. van der Kluit-de Groot, heeft per 1 februari jongstleden haar werkzaamheden beëindigd.

De heer Mangelmans was tot 2001 burgemeester van Best (NB). Nadat hij zijn ambt in Best had neergelegd, is hij gedurende enkele maanden waarnemend burgemeester geweest in de gemeenten Sint Michielsgestel en Geldrop-Mierlo. De heer Mangelmans staat bekend als een ervaren bestuurder.

De commissaris van de Koningin kan indien hij dat nodig acht een waarnemend burgemeester benoemen. In de gemeente Woerden heeft hij daarvoor gekozen, omdat hij het ongewenst acht dat één van de drie gemeentewettelijke organen (de gemeenteraad, het college van b&w en de burgemeester) voor een langere periode onvervuld zal zijn. Op korte termijn zal de procedure starten voor de benoeming van een nieuwe burgemeester van Woerden, die naar verwachting tegen het eind van het jaar kan aantreden.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de chef van het kabinet van de commissaris van de Koningin, de heer drs. W.M. Hack, (030) 258 23 25 of via e-mail:
kabinet@provincie-utrecht.nl.

Laatst gewijzigd op 02/18/2005 05:18:47 PM. Paginabeheer: Bas.Thomas@provincie-utrecht.nl