---


---

Sportuitslagen

21-2-2005 11:01:00

De Nederlandse militaire sporters hebben afgelopen weekend wisselende successen geboekt. Waar degenschermster Sonja Tol en taekwondoka Dennis Mollet in de voorronden van respectievelijk een Grand Prix en de Duitse Open Kampioenschappen sneuvelden, wisten hordenloper Gregory Sedoc en floretschermster Indra Angad-Gaur zilver te behalen. Brons was er voor judoka Debora Gravenstijn.

Soldaat Sedoc boekte zijn succes zaterdagavond (19 februari) in Gent bij de 60 meter horden tijdens het Nederlands Kampioenschap Indooratletiek. Op de finishlijn was hij met 7.76 sec. slechts één honderdste langzamer dan Marcel van der Westen. Sedoc vormt één van de drie nieuwe aanwinsten van de Defensie Topsport Selectie. Bijna twee weken geleden begon hij zijn onderofficiersopleiding aan de Koninklijke Militaire School in Weert.

Eerste luitenant Gravenstijn legde zaterdag tijdens de Super World Cup in Hamburg beslag op het brons in de categorie tot 57 kilogram. De fysiotherapeute van de luchtmacht won haar eerste twee duels van Corina Caprioriu (ROE) en Anna Kras (POL), maar verloor daarna van de Duitse Karoline Kubatzki. Het was haar eerste A-toernooi van dit jaar. In de herkansing kwam de winnares van het olympisch brons in Athene tot winst tegen de Russin Olga Sonina en de Finse Nina Koivumaki. In de partij om de derde plaats was Gravenstijn de Italiaanse Laura Maddaloni de baas. Na anderhalve minuut scoorde zij een overtuigende ippon.

Eerste luitenant Angad-Gaur veroverde zondag 20 februari de zilveren plak bij het internationale florettoernooi van Gonesse, Frankrijk. In de finale verloor zij met 10-15 van de Belgische Schouterden. Het toernooi kende 68 deelneemsters uit acht landen.De communicatieofficier van de luchtmacht was uitstekend op dreef in het Franse Gonesse. Na alle poulewedstrijden in de voorronde gewonnen te hebben, versloeg ze achtereenvolgens de Françaises Villefranque en Geffroy. In de kwartfinale en halve finale bleek de Rotterdamse schermster te sterk voor Uljaky (15-10) en Napolitano (15-9), eveneens uit Frankrijk.