Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 februari 2005

Koolmonoxidevergiftiging

Jongen naar ziekenhuis met ernstige koolmonoxidevergiftiging

Enschede

Op zondag 20 februari omstreeks 15.00 uur werd bij de politie een onwelwording gemeld van een 16-jarige jongen in een woning aan de Preangerstraat in Enschede. De jongen was onder de douche gegaan en had de deur afgesloten. Zijn ouders, die in de woonkamer zaten, merkten dat er water door het plafond van de keuken lekte. Zij moesten een ruitje van de badkamerdeur inslaan en troffen hun zoon buiten bewustzijn aan. De jongen werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek na onderzoek dat hij een maximale koolmonoxidevergiftiging had opgelopen. Zijn toestand is ernstig. De andere gezinsleden werden eveneens onderzocht, maar zij bleken niet veel te hebben opgelopen. Uit het daarna ingestelde onderzoek in de woning bleek dat de geiser verkeerd gemonteerd was. De geiser was nog maar kort geleden in de badkamer gemonteerd. De afvoergassen kwamen uit in de badkamer, terwijl een heel klein raampje voor ventilatie zorgde. De technische recherche van de politie stelt nog een nader onderzoek in. (05-021955)

Aanrijding met letsel

Automobilist gewond na aanrijding met vrachtwagencombinatie

Haaksbergen

Op zondag 20 februari vond omstreeks 20.30 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtwagencombinatie (trekker met oplegger) en een personenauto op de kruising Oude Kampweg, Enschedesestraat en Grintenbosweg in Haaksbergen. Daarbij raakte de automobilist, een 81-jarige man uit Haaksbergen gewond aan zijn hoofd en werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Toedracht: De vrachtwagenchauffeur, een 47-jarige man uit Regensburg (D), had zojuist aan de Enschedesestraat getankt en wilde weer richting Duitsland rijden. Hiervoor moest hij keren. Dit was bij het tankstation niet mogelijk waarop hij naar genoemde kruising reed om daar te keren. Volgens de chauffeur was de weg vrij, waarop hij naar de linker rijstrook reed en vervolgens achterwaarts de Grintenbosweg instuurde. Terwijl hij dit deed hoorde hij een klap en bleek dat de 81-jarige met zijn auto, komende vanuit de richting Haaksbergen, tegen de zijkant van de oplegger was gereden. Deze was ten tijde van het ongeval goed verlicht door de straatverlichting en zijlichten op de oplegger. De 81-jarige kon zich van de aanrijding niets herinneren en zal nog nader worden gehoord. De politie stelt nog een nader onderzoek in. (05-0222045)

Kopstaartaanrijding

Vier auto's betrokken bij kopstaartaanrijding, waarbij een gewonde

Rijssen-Holten

Op maandag 21 februari omstreeks 07.20 uur vond een kopstaartaanrijding plaats op de noordbaan van de Rijksweg A1 ter hoogte van Elsenerveld. Daarbij waren vier voertuigen betrokken. Een 37-jarige Hengelose automobilist raakte gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De weg was voor enige tijd beschikbaar over een rijstrook, waardoor een file van 9 km ontstond. Toedracht: een 23-jarige automobilist uit Rekken zag te laat dat de voor hem rijden auto, bestuurd door een 41-jarige Hengeloër, afremde en botste er achterop. Door de klap van de aanrijding botste de 41-jarige weer achterop de auto van een 37-jarige Hengeloër, die vervolgens weer op de auto van zijn voorligger botste, een 44-jarige Almeloër. (05-022090)

Verkeersongeval met letsel

Crosmotorbestuurder gewond

Ambt Delden

Op zondag 20 februari omstreeks 08.30 uur raakte een crossmotorbestuurder op de Nijlandsweg in onbalans. De bestuurder schoot de sloot over en kwam in een weiland terecht. Hierbij raakte hij een betonnen afrasteringspaal. De 53-jarige man uit Apeldoorn liep hierbij een gebroken been op en is per ambulance naar het SMT in Hengelo overgebracht. (05-021899)

Diefstal auto

Fiat Uno gestolen

Hengelo

Op zondag 20 februari deed een 34-jarige man uit Hengelo aangifte van diefstal van zijn auto. De auto stond geparkeerd aan de Peter Rubensstraat. Het betreft een zwarte Fiat Uno met het kenteken GX-LS-27. De diefstal vond plaats op zondag 20 februari tussen 18.35 en 19.40 uur. (05-022004)

Diefstal uit bedrijf

Inbreker aangehouden

De Lutte

Bij een bedrijf aan de Bentheimerweg is op zaterdag 19 februari tussen 04.30 en 05.30 uur ingebroken en geld weggenomen. Door de beveiligingscamera's is de inbraak opgenomen. Daardoor kon de politie de verdachte, een 27-jarige man uit Oldenzaal, op maandagochtend 21 februari in zijn woning aanhouden. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-021551)

Eenzijdig verkeersongeval

Autobestuurder onder invloed van alcohol

Hengelo

Op zondag 20 februari omstreeks 06.00 uur raakt een 25-jarige automobilist uit Hengelo met zijn auto van de weg. De autobestuurder kwam vanaf de Bornsestraat en reed in de richting van de Beneluxlaan. Voor dit punt ligt een flauwe bocht naar rechts. In deze bocht is de bestuurder rechtdoor gereden. Hij heeft hierbij drie verkeersborden en een boom geraakt. De auto kwam hierna onder het viaduct vlak voor de vijver tot stilstand. De man is met nekletsel opgenomen in het ziekenhuis. Bij de man werd alcoholgebruik geconstateerd waarop een bloedproef is afgenomen. (05-021893)

Diefstal uit woning

Auto gestolen

Oldenzaal

Op zaterdag 19 februari omstreeks 17.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Veldkers. Daarbij is een laptop gestolen. Ook werden autosleutels uit de woning ontvreemd en is vervolgens de auto van de meegenomen van de 32-jarige bewoner. Buurtbewoners zagen rond genoemd tijdstip twee mannen rond de woning. Een buurtonderzoek is gestart. (05-021756)

Belediging
Man aangehouden
Wierden
Op zondag 20 februari omstreeks 03.20 uur troffen rapporteurs op de Stationsstraat een man aan lopend met een afgesloten fiets. Uit het relaas van de man, een 21-jarige uit Wierden, bleek dat hij doende was de afgesloten fiets van zijn broer naar het station te brengen alwaar zijn broer, na het uitgaan de fiets, zou afhalen. Zijn broer zou in bezit zijn van de sleutel. De 21-jarige bleek zelf ook een passende sleutel op zak te hebben, hetgeen zijn verhaal ondersteunde. Voor de rapporteurs was daarmee de kous af, ware het niet dat de man vervolgens meende de rapporteurs te moeten beledigen. Nadat hem gemeld was dat hij werd aangehouden, nam de verdachte de benen. Na een korte achtervolging werd de man op het spoor overmeesterd en geboeid naar het bureau overgebracht. Onderweg bleef hij zich hevig verzetten en deelde tevens een kopstoot uit tegen het hoofd van een van de rapporteurs. Deze heeft zich met letsel aan het hoofd onder medische behandeling gesteld. De Wierdenaar is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-021849)

Geweld zonder letsel met wapen

Man zwaait met vleesmessen

Almelo

Op maandag 21 februari omstreeks 01.27 uur werd gemeld dat er aan de Steffensweg een man zou lopen in het bezit van messen. Dienstdoende agenten troffen de man, een 22-jarige Almeloër aan op de Nijreesweg. Op de vraag of hij een mes in zijn bezit had, trok de man met een zwaaiende beweging twee forse vleesmessen en hield deze dreigend omhoog. Hierop sommeerden de agenten de man om de messen te laten vallen. De Almeloër gooide vervolgens de messen van zich af waarna hij werd aangehouden. De man is voor nader verhoor ingesloten. (05-022068)

Belediging

Proces-verbaal wegens urineren in tuin en belediging ambtenaar in functie

Rijssen

Op zondag 20 februari omstreeks 04.15 uur troffen surveillerende agenten aan de Morsweg een manspersoon aan, urinerend in een tuin. De man, een 24-jarige Rijssenaar, slaakte tijdens het verbaliseren een belediging jegens de agenten. Hierop werd hij aangehouden. Onderweg naar het bureau bleef de man zich verzetten en sloeg met gebalde vuist tegen het raam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (05-021850)

Snelheidscontroles

Diverse overtredingen maximumsnelheid

Noordwest Twente

Op zondag 20 februari zijn op verschillende plaatsen in Noordwest Twente snelheidscontroles gehouden. Almelo, Plesmanweg - van 500 gecontroleerde passanten kregen 45 een bekeuring wegens te hard rijden. Almelo, A35- 1290 passanten leverde 35 snelheidsovertredingen op. Vriezenveen, N36 - 1060 passanten waarvan 75 snelheidsovertreders. Wierden, Rijssensestraat - 955 passanten waarvan 34 snelheidsovertreders. (05-022037, 05-022033, 05-022038, 05-022032)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --