Gemeente Soest

Burgerjaarverslag

Datum: 21/02/2005

Burgerjaarverslag 2004: wat zijn de wensen van de inwoners van Soest?

De gemeente Soest is gestart met een enquête over het burgerjaarverslag. Met deze enquête nodigt de gemeente Soest haar inwoners nadrukkelijk uit mee te denken over de vorm en inhoud van het burgerjaarverslag.

In dit verslag legt de burgemeester van Soest verantwoording af aan de inwoners. Een belangrijk onderdeel is de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening. En ook de manieren waarop de inwoners van Soest invloed hebben kunnen uitoefenen op het beleid krijgt ruim aandacht.

Het maken van een burgerjaarverslag is een wettelijke verplichting. Maar bij het bepalen van de vorm en inhoud heeft de burgemeester veel vrijheid. Om het burgerjaarverslag zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen van de inwoners van Soest wordt hen nu gevraagd actief mee te denken.

Inwoners krijgen een beperkt aantal vragen voorgelegd bijvoorbeeld over de informatie die zij in het burgerjaarverslag terug willen zien. Ook wordt gevraagd naar de meest wenselijk vorm. Moet het de vorm van een krant hebben of wellicht van een digitale nieuwsbrief?

De enquête staat online tot en met 6 maart. De resultaten van de enquête zullen worden gebruikt bij het totstandkomen van het burgerjaarverslag 2004, dat in mei zal verschijnen.
* Invullen van de enquête over het burgerjaarverslag.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer