Politie Zaanstreek-waterland


15:55 20-FEB-05
WORMERVEER, LINDENLAAN

Bromfietser aangehouden

De politie heeft een 16-jarige bromfietser uit Assendelft aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie werd gewaarschuwd nadat de verdachte op de Lindelaan tegen een geparkeerde bestelbus was gereden. Daarbij liep hij een gekneusde knie op. Omdat hij verklaarde een joint te hebben gerookt, werd bij de verdachte bloed afgenomen. De bromfiets werd voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

08:47 21-FEB-05
ZAANDAM, WESTZIJDE/ TUINSTRAAT

Fietsster gewond

Bij een aanrijding op de kruising van de Westzijde met de tuinstraat is een 53-jarige vrouw uit Koog aan de zaan gewond geraakt. De vrouw fietste over de Westzijde en kreeg op de kruising geen voorrang van een 55-jarige automobilist uit Oostzaan. De vrouw werd met verwondingen aan nek, been en ribben per ambulance overgebracht naar het Zaans Medisch centrum.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-210205


19 T/M 21-FEB-05
ZAANSTREEK, DIVERSE WEGEN
Vier drankrijders
Afgelopen weekend werden vier drankrijders aangehouden in de Zaanstreek. Eén van hen kon direct zijn rijbewijs inleveren. De man, een 45-jarige Zaandammer, werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden op de Texelstraat in Zaandam. Hij had ruim vier keer zoveel drank op als toegestaan.
Op de Nauernaseweg in Assendelft werd in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige Zaandammer aangehouden. De man werd ter controle aan de kant gezet omdat hij te hard reed. Een blaastest wees uit dat hij teveel gedronken had. In dezelfde nacht werden op de Provincialeweg in Westzaan 45 bestuurders gecontroleerd maar werden geen drankrijders betrapt.
Op de A8 in Koog aan de Zaan en in Oostzaan werden twee drankrijders aangehouden. Zondagochtend vroeg liep een 43-jarige automobilist uit Assendelft tegen de lamp. De man was drie jaar geleden ook al eens aangehouden voor het rijden onder invloed. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd, in Oostzaan, een 27-jarige automobilist uit Enkhuizen aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag. Een in burger geklede agent zag de slingerende automobilist bijna een aanrijding veroorzaken op de A10. De andere bestuurder kon nog net op tijd remmen toen de drankrijder hem op de oprit de doorgang belemmerde. Opgeroepen agenten in uniform konden de alcomobilist even later aanhouden en meenemen naar het politiebureau. De Enkhuizenaar bleek bijna twee keer zoveel drank op te hebben als is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Zondagavond werden tijdens een alcoholcontrole op de Zandweg en de Florastraat in Wormer en de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam 226 bestuurders gecontroleerd. Hier had niemand (teveel) gedronken.

05:00 19-FEB-05
EDAM, BURG VERSTEEGHSINGEL
Teveel gedronken
Op de Burgmeester Versteeghsingel in Edam werd zaterdagochtend vroeg een 24-jarige man uit Volendam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had anderhalf keer de alcohollimiet overschreden en kan rekenen op een boete van E300,00.

09:30-11:45 19-FEB-05
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
Eén op de tien te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Middelie reed zaterdagochtend één op de tien bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

09:30-11:45 19-FEB-05
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
50 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft werd zaterdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 130 km per uur. Eén op de 25 bestuurders reed harder dan de toegestane 80 km per uur.

19:00-21:00 19-FEB-05
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
55 km per uur te hard
Op de Provincialeweg N247 in Broek in Waterland werden zaterdagavond twee automobilisten betrapt die met een snelheid van 135 km per uur reden. Ter hoogte van de controle gold een maximumsnelheid van 80 km per uur. Bijna één op de vijf bestuurders reed te hard. Verder werden vier kentekens opgeschreven voor het negeren van het permanente inhaalverbod. Deze bestuurders kunnen rekenen op een boete van 95 euro.


---- --