Nieuw-Vlaamse Alliantie


Ronduit N-VA! veroordeelt internationale politiek VS (21/02/05)

Naar aanleiding van het bezoek van de Amerikaanse president Bush willen de N-VA-jongeren hun ongenoegen laten blijken met het internationale beleid van de VS.
De manier waarop de VS bepaalde landen systematisch als bondgenoten van het internationale terrorisme bestempelt, is volgens Ronduit N-VA! bijzonder gevaarlijk. Op die manier tracht de VS de wereld opnieuw op te polariseren, zoals dat het geval was tijdens de Koude Oorlog. Het gevaar dat daarbij een gewapend conflict ontstaat, is niet denkbeeldig. Meer zelfs: de VS lijkt daar willens en wetens op af te stevenen.

Als Vlaams-nationalistische en pacifistische organisatie veroordeelt Ronduit N-VA! die politiek streng. Ronduit N-VA! verwerpt bovendien elke Vlaamse betrokkenheid bij om het even welke oorlog. En nu president Bush toch in de buurt is, kan hij best even passeren in Kleine-Brogel en de kernwapens die daar liggen opgeslagen meteen mee terug naar huis nemen.

Het eigenzinnig optreden van de VS wordt ook op andere gebieden duidelijk. Denken we maar aan het niet-ratificeren van het Kyoto-protocol en de flagrante schendingen van de Conventie van Genève bij de behandeling van gevangenen op Guantánamo. De N-VA-jongeren willen dat de VS zich inschakelt in de hedendaagse wereldorde en daarbij het gezag van de Verenigde Naties erkent, waardoor diplomatie en mensenrechten het uitgangspunt worden van elk internationaal optreden.

Auteur:
Voorzitter Ronduit N-VA!
Sebastian Luyten

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be