Politie Zeeland


---

W-1053-2005 Vernieling auto, Vlissingen
Een geparkeerd staande auto is in de Dokter Stavermanstraat vernield.
Van de auto werd een band lekgestoken/geprikt. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Z-1054-2005 Vernieling bromfiets, Breskens
Een bromfiets die gestald stond op het Veerplein in Breskens is tussen vrijdag 19.00 uur en zaterdag 11.00 uur vernield.
De bromfiets stond bij het oude PSD-gebouw geparkeerd en toen de eigenaar zaterdags terug kwam bij zijn voertuig, zag hij dat de buddysit was verbogen, de rem was gedemonteerd en het slot was vernield. Ook was het motorblok losgeschroefd. Een schadebedrag is nog niet bekend.

O-1055-2005 Gestolen auto teruggevonden
Agenten zagen een personenauto rijden over de N256, tussen Goes en Zierikzee.
Omdat de bestuurder hiervan een verkeersovertreding beging vroegen zij het kenteken op bij de politie-meldkamer. Toen bleek dat de auto als gestolen stond gemeld zijn de agenten de auto verder gevolgd. De achtervolging ging tot in Colijnsplaat en daar werd de auto, zonder bestuurder, aangetroffen in de bebouwde kom. De auto bleek vanmorgen gestolen te zijn in Bergen op Zoom. De politie heeft nog een zoekactie gedaan naar de bestuurder, maar deze niet meer aangetroffen.

O-1056-2005 Brand 's-Heer Arendskerke
In een woning aan de Vermetstraat in 's-Heer Arendskerke heeft vanmiddag rond 12.24 uur een brand gewoed in de schoorsteen.
De bewoners lieten al sinds vanmorgen vroeg een allesbrander branden. Omstreeks 12.20 uur werden zij aangesproken door een buurvrouw dat er rook uit de muren kwam. Hierop is direct de brandweer ingeschakeld die het vuur snel onder controle had.

O-1057-2005 Verkeersongeval St. Maartensdijk
Vanmiddag rond 13.21 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfiets en een personenauto.
De bromfiets, die bestuurd werd door een 16-jarige jongen uit de gemeente Tholen, reed ter hoogte van de Dokter Tazelaarstraat in St. Maartensdijk en kreeg op de kruising geen voorrang van een 45-jarige automobilist uit dezelfde gemeente. De jongen reed tegen de auto aan en sloeg er overheen. De auto had behoorlijke schade en de bromfiets was volledig ontzet. De 16-jarige jongen liep wat schaafwonden op. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-1058-2005 Aanrijding Goes
Omstreeks 13.27 uur vanmiddag is een aanrijding gebeurd op de Dam in Goes.
Een 26-jarige vrouw uit Goes moest achteruit rijden met haar personenauto en werd hierbij geassisteerd door een 40-jarige plaatsgenote die van buitenaf aanwijzingen gaf hoe te rijden. De auto van de 26-jarige viel uit en "schokte" nog een klein stukje achteruit. De 40-jarige vrouw kwam, als gevolg hiervan, klem te zitten tussen een geparkeerde auto en de auto van de 26-jarige. In het ziekenhuis bleek het gelukkig mee te vallen met de verwondingen, de 40-jarige vrouw had alleen een kneuzing overgehouden aan haar beknelling.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland