Ingezonden persbericht


Amsterdam, 21 februari 2005

Persbericht

Het keurslijf van een uitkering

Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA komt met nieuwe publicatie

Op vrijdag 18 februari vond de presentatie plaats van een nieuwe publicatie van de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA. In 'Het keurslijf van een uitkering' vertellen elf vrouwen met een uitkering over hun vaak beknellende ervaringen. Op verschillende manieren ontworstelen ze zich uit het keurslijf, maar voor sommigen is er weinig perspectief. De vrouwen vertellen over de strategieën die zij inzetten in hun uiteenlopende situaties: al dan niet zinvolle reïntegratietrajecten, kinderopvang, het oprichten van een eigen bedrijfje vanuit een uitkering, positieve en ook ontmoedigende bejegeningen bij instanties. Veel vrouwen die proberen uit de uitkeringsituatie te komen, kunnen worden gerekend tot de 'werkende armen'. Zij willen graag werken en doen dit ook. Maar hun werk helpt hen vaak noch uit de armoede noch uit het keurslijf van regelgevingen en controles. Beleidsmakers beroepen zich graag op cijfers uit wetenschappelijk onderzoek en op wettelijke regelingen. Daarin is echter weinig in terug te vinden van het dagelijkse strijd van mensen met een uitkering. Dit boek confronteert deze cijferwerkelijkheid met geleefde ervaringen. Het laatste hoofdstuk biedt suggesties voor groepen om met de eigen levensverhalen aan de slag te gaan.

M. van Dodeweerd, E.N. Schwarz,
'Het keurslijf van een uitkering - elf vrouwen over perspectieven op betaald werk'. Een uitgave van de werkgroep Arme Kant van Nederland / EVA, februari 2005, ISBN 90-75684-10-X, 60 p., E 4,50 (excl. porto).

Besteladres: werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA, Noordermarkt 26, 1015 MZ Amsterdam, tel. 020-3304355, e-mail info@armekant-eva.nl, internet www.armekant-eva.nl.

Voor meer informatie en gratis recensie-exemplaren voor de pers: Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA, Noordermarkt 26 1015 MZ Amsterdam tel. 020-3304355, e-mail info@armekant-eva.nl,
of via de secretaris van de werkgroep: Peter de Bie, tel. 030-8801872, e-mail p.de.bie@kerkinactie.nl.

2005 030 akneva
-----------------------
Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA
van de Raad van Kerken in Nederland en het arbeidspastoraat DISK

Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA - Noordermarkt 26 - 1015 MZ Amsterdam - tel. 020-3304355 e-mail info@armekant-eva.nl - internet www.armekant-eva.nl - giro 280691


---- --