Gemeente Baarn

Start project "Iedereen werkt mee"

18-02-2005

Baarnse uitkeringsgerechtigden aan de slag bij Greenfors BV

De gemeente Baarn is in samenwerking met Greenfors BV het project Iedereen werkt mee gestart om uitkeringsgerechtigden een baan te kunnen aanbieden in de groenvoorziening van de gemeente Baarn. Om deze baan goed te kunnen uitvoeren, krijgen deze mensen een intensieve vakopleiding, zodat zij vanaf medio april 2005 kunnen beginnen met hun betaalde baan.

Snel weer een baan
In de nieuwe Wet werk en bijstand (WWB) is het belangrijk dat mensen met een uitkering zo snel mogelijk weer aan de slag gaan. De gemeente Baarn wil dit bevorderen door mensen niet alleen zelf te laten solliciteren op bestaande banen, maar ook door afspraken te maken met bedrijven waarmee de gemeente al contacten heeft, over mogelijkheden voor banen.

Afspraken met Greenfors
Greenfors BV is zon bedrijf. Het is gespecialiseerd in groenvoorziening, park- en bosbeheer, onderhoud van speeltuigen en voetbalvelden en wijkonderhoud. Het bedrijf werkt al langer samen met de gemeente Baarn door groenonderhoud in de gemeente te verrichten. In het project Iedereen werkt mee hebben de gemeente en Greenfors BV afgesproken dat het werk wat gedaan moet worden in de gemeente, kan worden gedaan door mensen die nu nog een bijstandsuitkering hebben, maar die dit werk wel zouden kunnen doen.

Vakopleiding
Niet iedereen komt in aanmerking voor de vakopleiding en een dienstverband bij Greenfors BV. De gemeente Baarn stelt alle uitkeringsgerechtigde werkzoekenden, die mogelijk geschikt zijn voor een baan in de groensector, voor aan Greenfors BV. Na een persoonlijke intake worden de cursisten voor de opleiding geselecteerd. Als zij de opleiding met succes afronden en de benodigde certificaten hebben gehaald, krijgen zij een betaalde aanstelling bij het groenbedrijf van minimaal een half jaar. Er is plaats voor 15 werknemers. De nieuwe werknemers zullen dan aan het werk gaan met het groenonderhoud in een deel van de gemeente Baarn. De gemeente Baarn hoopt dat de opleiding voor alle cursisten zal resulteren in een betaalde baan.