Universiteit van Tilburg

Opening tweedehands boekwinkel voor goede doel

Tilburgse studenten starten Books 4 Life

Op dinsdag 22 februari opent Books 4 Life, de eerste Nederlandse tweedehands boekenwinkel voor het goede doel. De winkel is gevestigd op de campus van de Universiteit van Tilburg en wordt gerund door studenten. Ter gelegenheid van de opening vindt het symposium 'In boeken, vrijheid' plaats met schrijver Thomas Rosenboom.

In het Verenigd Koninkrijk bestaat Books 4 Life al vele jaren, met groot succes. Het Nederlandse initiatief komt van de Tilburgse alumni Laura Hayward en Peter Schepens. Op dinsdag 22 februari 2005 zal de winkel in Tilburg openen in gebouw A, kamer 044. Openingstijden zijn maandag tot en met woensdag vanaf 10.30 tot 14.30. De winkel wordt volledig bemand door vrijwilligers. De collectie bestaat uit gedoneerde boeken en is zeer breed: romans, studieboeken, hobbyboeken, kookboeken, etc. Schenkingen zijn altijd welkom.

Symposium
Om de opening te vieren organiseert Books 4 Life in samenwerking met Studium Generale een openingssymposium getiteld 'In boeken, vrijheid'. Onder de sprekers zijn de schrijvers Ralf Bodelier en Marian Boyer. Bodelier is journalist voor o.a. Volkskrant en Vrij Nederland. Zijn laatste boek Bomen hebben wortels. Mensen hebben benen, gaat over mensen die op drift zijn. Boyer schreef onder andere de toneelstukken Zwanenzang en De grieten van de Hemelstraat. In 2003 verscheen haar roman Een geslaagd leven. Boyer zal een fictieve brief voorlezen die uitlegt wat het is om beknot te worden in vrijheid. Hoogleraar Marketing en sociologie van het boek Hugo Verdaasdonk zal een interview afnemen met schrijver Thomas Rosenboom, bekend van de roman Publieke werken. Ook dit interview zal betrekking hebben op boeken en vrijheid.
Symposiumvoorzitter is Sander Bax, onderzoeker in Tilburg in de theorie en geschiedenis van literatuur.
Aan het eind van het symposium wordt iedereen uitgenodigd om naar de winkel te gaan voor de feestelijke officiële opening.

Noot voor de pers
De tweedehands boekenwinkel Books 4 life opent haar deuren om 17.00 uur op dinsdag 22 februari 2005 in gebouw A, kamer 044, op de campus van de Universiteit van Tilburg, Warandelaan 2, Tilburg. Openingstijden zijn maandag t/m woensdag van 10.30-14.30 uur. Het openingssymposium 'In boeken, vrijheid' vindt plaats op dinsdag 22 februari vanaf 15.00-17.00 uur uur in gebouw A, zaal 114. Meer informatie over de boekwinkel en het symposiumprogramma vindt u op: www.books4life.nl. De organisatoren van Books 4 Life zijn bereikbaar via tel: 06-23635740, e-mail: info@books4life.nl. Persberichten van de UvT: www.uvt.nl/persberichten/ Informatie over wetenschappers van de UvT: www.uvt.nl/webwijs/