Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, februari 2005

Blikopener: Lezing in bibliotheek Nistelrode:
Ook van je tuin moet je kunnen genieten

Dinsdag 22 februari is er een lezing over Snoeien in de Bibliotheek Nistelrode. De lezing wordt verzorgd door de heer Th. Teunissen uit Venhorst. Naast veel praktische tips en voorbeelden over snoeien ook aandacht voor snoeigereedschap. Kaarten voor de Blikopener lezing kosten 2,50 en zijn verkrijgbaar tijdens de openingsuren in de bibliotheken Nistelrode, Heesch en Heeswijk-Dinther. De lezing begint om 2 0.00uur.

Snoeien
Er is één soort tuinwerk waar veel mensen tegenop zien en dat is het snoeien van bomen, heesters en andere planten. De gevolgen die de snoei kan hebben voor planten worden vaak niet voldoende overzien. Snoeien kan men definiëren als het wegsnijden van een plant om deze er toe aan te zetten te gaan groeien, bloeien en vrucht te dragen. Groeien en snoeien van planten: het hoort bij elkaar. In zijn lezing gaat de heer Teunissen uitgebreid vertellen over de kunst van het snoeien. Hij zal diverse takken meenemen ter demonstratie.

Snoeigereedschap
Goed gereedschap is het halve werk. Bij snoeien kan een hele serie gereedschappen van pas komen. De heer Teunissen geeft in zijn lezing informatie over de verschillende gereedschappen en, erg belangrijk, het onderhoud ervan.

Informatie
Kaarten voor de lezing op dinsdag 22 februari zijn verkrijgbaar à 2,50 in de bibliotheken van Nistelrode, Heeswijk-Dinther en Heesch. De lezing over snoeien begint om 20.00 uur in de Openbare Bibliotheek Nistelrode, Parkstraat 2. Reserveren van kaartjes kan via telefoonnummer 0412-611555.

Einde persbericht.