Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht 22-02-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Gewapende overval

VEENENDAAL Op maandag 21 februari vond een gewapende overval op een horecagelegenheid plaats.

Rond 20.30 uur kwam een man met een vuurwapen een horecagelegenheid aan de Nieuweweg binnen. Hij bedreigde het personeel met het wapen en ging er met een geldbedrag vandoor. De verdachte was ongeveer 1.65
1.70 meter, had een normaal postuur en was in het donker gekleed.

Na de melding van de overval gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse en werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werd de verdachte niet aangetroffen.

Getuigen die de overval hebben gezien of de verdachte voor of na de overal in de omgeving van de horecagelegenheid hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

OVERBERG De politie heeft op maandag 21 februari van 14.10 uur tot 15.30 uur met een lasergun een snelheidscontrole op de Slaperdijk gehouden. De snelheid van ongeveer honderd autos werd vastgelegd, tweeëntwintig bestuurders reden te hard en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u.

Hennepkwekerijen

VEENENDAAL / RENSWOUDE Op maandag 21 februari heeft de politie twee hennepkwekerijen opgerold.

Rond 12.50 uur werd een onderzoek in een loods aan de Slotemaker D. Bruinestraat ingesteld. Daarbij werden enige kilos hennep en bijna tien kilo hennepplanten met toppen aangetroffen. De hennep, planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. In het pand was niemand aanwezig. In de loop van de middag kwam de eigenaar van de loods, een 38-jarige man uit Veenendaal, naar het politiebureau. Hij is als verdachte gehoord.

Rond 13.10 uur stelde de politie een onderzoek in een woning aan de Taets van Amerongenweg in. Daar werd een hennepkwekerij met ruim 140 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. In de woning was niemand aanwezig. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

Politie rondt zaak mishandeling af

VEENENDAAL - Het flexteam cluster Oost van de Politie Utrecht heeft het onderzoek naar een openlijke geweldpleging op 12 november van het afgelopen jaar afgerond.

Op die dag reden twee automobilisten, een 23-jarige Veenendaler en een 20-jarige inwoner van Overberg, vanaf de Dwarsweg in Overberg achter elkaar aan naar Veenendaal. Volgens de Overberger vertoonde de Veenendaler irritant rijgedrag door bewust heel langzaam te rijden. Tevens maakte hij het hem onmogelijk om in te halen. Hierdoor opgehitst reed het tweetal de gemeente Veenendaal binnen. Op de Waardgelder stopten de autos. De 20-jarige autobestuurder liep op de Veenendaler af en trok het portier open. Op dat moment kwam een groep jongemannen aanlopen, die de inwoner van Overberg mishandelde. Later bleek dat de Veenendaler enkele vrienden had gebeld en had afgesproken dat hij naar de Waardgelder zou rijden.

Direct na de mishandeling, waarbij het slachtoffer inwendige kneuzingen en een hersenschudding opliep, meldde hij zich bij de politie. In het politiebureau raakte hij onwel en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Later kon de jongeman zich niets meer van de mishandeling en de rit naar het politiebureau herinneren.

Tijdens het daarop volgende onderzoek kwam de politie in contact met enkele jongeren die zich regelmatig bij de Waardgelder ophielden. Via via leverde dit enkele namen van verdachten op. Uiteindelijk werden drie mannen aangehouden op verdenking van de openlijke geweldpleging. Van dit drietal zijn twee afkomstig uit Veenendaal (21 en 23 jaar) en een uit Elst (25 jaar). Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.