Edelman - DLV


22 - 2 - 2005

Van der Hoop Bankiers kiest BT voor outsourcing ICT

Van der Hoop Bankiers heeft een zevenjarig outsourcingcontract gesloten met BT. De overeenkomst houdt in dat BT de volledige verantwoordelijkheid krijgt voor het beheer van de IT-systemen, desktops, het WAN en het LAN. De IT-medewerkers van de bank komen in dienst bij BT. Verder neemt BT alle spraakdiensten onder zijn hoede. Het beheer van de systemen vindt plaats vanuit een van de datacentrums van BT.

Van der Hoop Bankiers heeft gekozen voor outsourcing van zijn ICT-omgeving omdat het de continuïteit en beschikbaarheid van IT-systemen wil waarborgen. Door de overeenkomst met BT vergroot Van der Hoop zijn operationele effectiviteit en heeft de bank de beschikking over een breed scala van ICT-kennis en -personeel. De gekozen oplossing levert Van der Hoop Bankiers kostenvoordelen op en is geschikt voor toekomstige uitbreidingen en introductie van nieuwe bancaire systemen.
BT heeft veel klanten in de financiële sector. In Nederland zijn onder meer Mazars, GIBO Groep, ABN Amro, ING en Rabobank Groep klant bij BT. In het Verenigd Koninkrijk kan BT Barclays Bank en Bank of Scotland op zijn klantenlijst zetten.

Over BT
BT is één van s werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen, met klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet.

BT is actief met drie divisies:

- BT Retail biedt diensten en oplossingen voor vaste en mobiele communicatie en IT- en netwerkdiensten aan meer dan 20 miljoen Britse consumenten en bedrijven. Daarnaast is deze tak van BT één van de grootste Britse internetproviders

- BT Wholesale levert binnen het Verenigd Koninkrijk netwerkdiensten en -oplossingen (waaronder breedband en private circuits) aan ruim 600 operators of dienstverleners op het gebied van vaste en mobiele telefonie

- BT Global Services levert internationale IT- en netwerkdiensten aan grote Europese organisaties met meer locaties. BT Global Services is actief in meer dan 130 landen en biedt daarnaast ook internationale carrierdiensten. BT Nederland is onderdeel van BT Global Services en sinds 1989 actief op de Nederlandse markt.

In het boekjaar 2003-04 (einde 31 maart) behaalde BT Group een omzet van 18.519 miljoen pond. De winst voor goodwill, aflossingen, buitengewone lasten en belastingen bedroeg 2.013 miljoen pond.

BT Group plc. kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York. British Telecommunications plc. (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc. zijn verzameld.

Bezoek voor meer informatie www.bt.com/aboutbt.

Over Van der Hoop Bankiers
Van der Hoop Bankiers N.V. is een onafhankelijke beursgenoteerde bank met circa 100 medewerkers, opgericht in 1895 en gesitueerd in het hart van Amsterdam. Van der Hoop Bankiers is een full-service bank en biedt gespecialiseerde diensten aan op het gebied van effectenbemiddeling en
-advies, corporate finance, hypotheken, vermogensbeheer en financiële planning.

Bezoek voor meer informatie www.vanderhoop.nl.

Meer over BT Nederland:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.btglobalservices.com/nl

Marlies Roest
BT Nederland
tel: 020-203 8898
e-mail: marlies.roest@bt.com

Edelman
Leoni Janssen of Diana Budding
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl