Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden verdachten in bewaring gesteld

Wijchen 22-02-2005 - (08)

De drie verdachten die vorige week vrijdag door de politie werden aangehouden op verdenking van het plegen van een of meer (gewapende) overvallen zijn maandagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Zij werden in bewaring gesteld. De drie verdachten, een 25-jarige Wijchenaar en twee Nijmegenaren van 21 en 27 jaar oud, hebben inmiddels bekend meerdere overvallen te hebben gepleegd. Twee van hen hebben drie overvallen bekend, één verdachte bekende twee overvallen. Deze overvallen zouden zij in steeds wisselende samenstelling hebben gepleegd.

Twee verdachten, de 25- en 27-jarige man, werden na intensief rechercheonderzoek en alert optreden van politiemensen in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 februari aangehouden nadat zij kort daarvoor een gewapende overval hadden gepleegd op een cafetaria aan de Homberg in Wijchen. Vrijdagmiddag kon in het onderzoek een derde verdachte, de 21-jarige, worden aangehouden. Het speciaal ingestelde rechercheteam onderzoekt of deze verdachten verantwoordelijk zijn voor nog meer overvallen die de afgelopen maanden in Nijmegen en het district Tweestromenland hebben plaatsgevonden.

Het rechercheteam blijft vooralsnog op volle sterkte en zet het onderzoek naar de reeks overvallen voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.