Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

22-02-2005
Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel geopend
Wethouder: "Vrijwilligerswerk onmisbaar voor leefbaarheid in dorpen"

Door letterlijk uit het (papieren) 'ei' te kruipen gaf wethouder Jeanne Versmissen-Adriaans op donderdag 17 februari jl. in het gemeentehuis Eersel het officiële startsignaal voor het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel. Ruim 50 belangstellende vrijwilligers van diverse organisaties en (sport)verenigingen waren vertegenwoordigd tijdens deze opening.
In haar toespraak wees de wethouder op het belang van maatschappelijke participatie. "Nu de individualisering op een hoogtepunt is gekomen, is duidelijk dat vrijwilligerswerk onmisbaar is voor de leefbaarheid in onze dorpen", aldus Versmissen. Ook sprak de wethouder over de motivatie om vrijwilligerswerk te doen. Ze wees daarbij op de voldoening, waardering, sociale contacten en persoonlijk ontplooiing die de vrijwilligers krijgen als tegenprestatie voor hun geleverde inspanning.

Sjel Dikmans, coördinator van het Steunpunt, schetste tijdens de bijeenkomst de belangrijkste taken van het Steunpunt en de betekenis van het Steunpunt voor de organisaties en de individuele vrijwilligers. Na alle medewerkers van het Steunpunt te hebben voorgesteld gaf hij namens het hele team aan met veel belangstelling de reacties af te wachten. "Nu het ei is gelegd wil het Steunpunt graag aan de slag", aldus Dikmans.

De gemeente Eersel wil het vrijwilligerswerk ondersteunen, ontwikkelen en stimuleren. De invulling van deze taak ligt nu bij het Steunpunt. Uit het leefbaarheidsonderzoek is gebleken dat een op de drie inwoners wel eens vrijwilligerswerk doet. De helft van die mensen besteedt daar meer dan 10 uren per maand aan. Dit betekent dat in de gemeente Eersel bijna 5000 vrijwilligers samen gemiddeld 50.000 uren onbetaald vrijwilligerswerk per maand doen.

Openingstijden en contact
Het kantoor van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel is gevestigd in het gemeentehuis, Dijk 15 in Eersel en is voor het publiek geopend op de maandag-, woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor een afspraak, buiten deze tijden, kunt u altijd even bellen. Het telefoonnummer is (0497) 53 13 00; u kunt ook mailen: steunpuntvrijwilligerswerk@eersel.nl of gerust eens binnenlopen. De medewerkers staan u graag te woord.
Tijdens de reguliere (basis)schoolvakanties is het Steunpunt gesloten.