Rechtbank Zutphen


Jubileum Tentoonstelling Stichting Blikopener

Stichting Blikopener organiseert bij voortduring tentoonstellingen in de Centrale Hal van de Rechtbank te Zutphen. Eens in de ongeveer twee jaar wordt er een Grote Thema-tentoonstelling georganiseerd. In 2000 was er de Millennium-expositie. Daarna volgden de "Euro-expositie" en de expositie met als thema "Recht en Onrecht".

10-jarig bestaan:
Op 6 december 2005 bestaat Stichting Blikopener op de kop af 10 jaar. Om dit feit te vieren wordt er onder meer van 7 oktober tot en met 6 december 2005 een Jubileumtentoonstelling georganiseerd met als thema: "Blikopener â 10 jaar â een open blik op kunst"

Deelname:
Aan deze tentoonstelling kunnen (amateur)kunstenaars uit binnen- en buitenland deelnemen. Zij kunnen zich schriftelijk aanmelden tot 1 april 2005 bij Stichting Blikopener, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Kunstenaars die zich aanmelden wordt verzocht hun discipline te vermelden. De tentoonstelling wordt gehouden in de Centrale Hal van de Rechtbank te Zutphen.

Foto hal gerechtsgebouw

Wedstrijd:
Aan de tentoonstelling is een wedstrijd verbonden. Een deskundige jury zal beoordelen welk kunstwerk voor de eerste prijs in aanmerking komt. Hierbij zal gelet worden op onder meer originaliteit, techniek en verwoording van het thema. De eerste prijs bedraagt ⬠1000,00. Daarnaast worden er twee publieksprijzen toegekend van respectievelijk ⬠500,00 en ⬠250,00. De bezoekers kunnen door middel van een stembiljet bepalen welke kunstwerken voor de publieksprijzen in aanmerking komen.

Eind september/begin oktober 2005 kunnen de kunstwerken ingeleverd worden. De tijdig aangemelde kunstenaars krijgen daarvan persoonlijk bericht. Hoewel de expositieruimte zeer ruim is kan het zijn dat er te veel kunstwerken aangemeld worden. In dat geval zal er helaas een selectie moeten plaatsvinden. De maximale afmetingen zijn voor platte kunstwerken (inclusief eventuele lijst) 100 cm breed en 180 cm hoog. Voor driedimensionale kunstwerken geldt: maximaal 180 cm hoog (inclusief eventuele sokkel) en een maximale doorsnee van 50 cm.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 22 februari 2005 Naar boven