Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 februari 2005


Apeldoorn - Aanrijding door oefenen met navigatiesysteem


Een 25-jarige automobilist uit Apeldoorn reed maandag omstreeks 13.00 over de Jachtlaan. Hij was echter meer verdiept in de werking van het nieuwe navigatiesysteem in zijn auto dan op het verkeer om hem heen.
Hierdoor reed hij pardoes op de achterste auto van een rij stilstaande auto's.
Gevolg was dat er een kleine kettingbotsing ontstond waarbij vier auto's betrokken waren.
Twee bestuurders van betrokkenen auto's klaagden over pijn in de nek.
De veroorzaker van de aanrijding rook behoorlijk naar alcohol, reden om hem een blaastest af te nemen. Deze viel voor hem slecht uit en hij werd meegenomen naar het politiebureau.
Op het politiebureau bleek hij een promillage van 1,75 mg te hebben, reden om zijn rijbewijs in te nemen.
Bij controle bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig verklaard was en de man eigenlijk helemaal geen auto mocht besturen.
Eigenlijk zou de man met een proces-verbaal en een rijverbod naar huis mogen gaan, ware het niet dat hij ook nog een boete van 480 euro moest betalen. Nadat dit via bemiddeling betaald was heeft de man om 20.15 het politiebureau mogen verlaten.


Apeldoorn - Doorrijden na aanrijding op A-1


Het slechte weer gisteren speelde ook het verkeer danig parten. Omstreeks 13.00 uur ontstond er op de A-1 ter hoogte van Apeldoon-Zuid een aanrijding. Een bestuurder van een vrachtwagen reed richting Apeldoorn. Door sneeuwval was de rijbaan glad geworden.
Hij werd gepasseerd door een auto. Deze raakte door de gladheid in een slip en botste tegen de linkerzijkant van de vrachtwagen, gleed door en kwam schuin voor de cabine van de vrachtwagen terecht.
De vrachtwagen botste vervolgens tegen de rechterzijde van de auto. De vrachtwagen chauffeur stopte maar de bestuurder van de auto koos het hazenpad en ging er vandoor.
Het betrof hier een personenauto van vermoedelijk het merk Ford, type Escort. De kleur van deze auto was zilvergrijs.
Eventuele getuigen van deze aanrijding worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.


Apeldoorn - Man verdacht van autodiefstal


Op de A-50 ter hoogte van de afslag Apeldoorn-Noord werd rond middernacht een VW-transporter bestelbus in een greppel aangetroffen. Kennelijk was de bestuurder bij het nemen van de afrit doorgeschoten en in de greppel terecht gekomen.
De bedrading van de auto onder het stuur was los getrokken en doorverbonden. Kennelijk was deze auto gestolen.
Kort hierop kreeg de politie van personeel van de Koninklijke Marechaussee bericht dat de vermoedelijke bestuurder bij een tankstation in Apeldoorn- Noord was aangehouden.
Men had gezien dat de 39 jarige man uit Nijmegen een lift had gekregen van een passant, die hem bij het bij het tankstation afzette, waar hij alsnog kon worden aangehouden.


Het bleek dat de aangehouden man naar alcohol rook. Hij wenste niet mee te werken aan een blaastest. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.
Het bestelbusjes bleek gestolen te zijn in Klarenbeek en de man is ingesloten voor verder onderzoek.
De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de auto die de man een lift heeft gegeven naar het tankstation.


Apeldoorn - Agressieve winkeldief aangehouden


Maandagmiddag rond 15.00 uur werden agenten naar de Asselsestraat gestuurd alwaar winkelpersoneel een agressieve winkeldief zouden achtervolgen.
Ter plaatste gekomen wezen mensen een man aan die in bedwang werd gehouden.


De verdachte, een 43 jarige man uit Breda, was samen met een vrouw een speelgoedwinkel binnen gekomen. Hij had een gezelschapspel uit een schap gepakt en in een tas gestopt, waarna beiden de winkel uitliepen
Buiten de winkel werden beiden door het personeel aangesproken. De man liet echter een tas zien waar niets in zat. De andere tas wilde hij niet laten zien. Vervolgens pakte hij het spel toch, smeet het op de grond, waarna het paar wegliep. Allebei gingen zij een andere kant op. Een winkelbediende ging de man achterna en wist deze op de Asselsestraat te pakken te krijgen. De man had echter de winkelbediende onderweg ook nog in zijn gezicht geslagen. Hij is aangehouden en ingesloten voor diefstal met geweldpleging.


De politie kent inmiddels de identiteit van de vrouw die ook in de winkel was en medeplichtig aan de diefstal is. Een verder onderzoek wordt ingesteld.


Apeldoorn - Ingebroken in 2 winkelpanden


In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in 2 winkelpanden in de Oranjerie.
Van één zaak is de toegangsdeur aan de Hoofdstraat geforceerd waardoor men toegang tot de Oranjerie had. Vervolgens is een etalageruit een winkel vernield. Via deze winkel heeft men ook toegang verkregen tot de naast gelegen winkel. Uit beide winkels is geld ontvreemd.


Apeldoorn - Brand door slijpwerkzaamheden


In een kwekerij aan de Klaverweg in Apeldoorn was men 's ochtends bezig met slijpwerkzaamheden.
Rond 09.30 uur nam het personeel een gezamenlijke pauze in de kantine. Eén van de personeelsleden ging buiten een sigaretje roken en zag dat er in de werkplaats brand woedde.
Het voltallige personeel heeft vervolgens de brand bestreden met de aanwezige middelen. Dit is door de gealarmeerde brandweer overgenomen.
Doordat alle medewerkers enige tijd in de rook hebben gewerkt zijn zij door opgeroepen ambulancepersoneel onderzocht. Geen van hen had verdere medische hulp nodig.


Apeldoorn - Illegaal storten van afval


In de gemeentetuin aan de Zadelmakersdonk werd een grote hoeveelheid rommel aangetroffen. De rommel bestond uit puin, een chemobox met blikken verf en houtafval.
Middels een ingesteld onderzoek bleek het afval illegaal gestort te zijn door een buurt-bewoner van. Deze is inmiddels gehoord en bekende het feit. Een proces-verbaal is opgemaakt en het afval is alsnog op de juiste wijze afgevoerd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --