Gemeente Enschede

Enschede wil schoonste gemeente van Nederland worden

dinsdag 22-02-2005

Inwoners kunnen stem uitbrengen

De gemeente Enschede doet samen met ruim 70 andere gemeenten mee aan de strijd om de schoonste gemeente van Nederland. De Stichting Nederland Schoon onderneemt verschillende initiatieven om het probleem van zwerfafval aan te pakken. Dit jaar organiseert de stichting de wedstrijd 'Schoonste gemeente van Nederland'.

Iedere gemeente die aan de wedstrijd deelneemt wordt uitgedaagd om te laten zien hoe zij samen met burgers en bedrijven de openbare ruimte schoonmaakt en houdt.

Vanaf 21 februari kunnen inwoners van Enschede een stem uitbrengen over hun eigen leefomgeving. Aan de hand van foto's die op de website www.schoonstegemeente.nl staan, kan worden aangegeven hoe schoon de eigen buurt is.

De gemeenten met de hoogste score gaan door naar de volgende ronde. De stichting Nederland Schoon beoordeelt dan de maatregelen die door de gemeente getroffen zijn om zwerfafval tegen te gaan en de openbare ruimte schoon te houden. Op basis hiervan bepaalt de jury welke negen gemeenten doorgaan naar de finale.

Tijdens de finale gaat het erom welke gemeente er het beste er in slaagt om een vooraf aangewezen gebied van circa 1 km' gedurende zes weken schoon te houden. Tijdens de finale op 4 september wordt bekend gemaakt wie zich de schoonste gemeente van Nederland mag noemen.


---