Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 22 februari 2005

Gouden Film voor LEPEL

De familiefilm LEPEL van Willem van de Sande Bakhuyzen heeft in tweeënhalve week na de bioscooprelease 100.000 bezoekers getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film. LEPEL staat momenteel op de vierde plaats genoteerd in de film top 20.

LEPEL is een avontuurlijke familiefilm gebaseerd op een origineel scenario van Mieke de Jong over het negenjarige jongetje Lepel (Joep Truijen) dat ontsnapt aan zijn gemene oma (Loes Luca). Hij verstopt zich in een warenhuis en gaat op zoek naar nieuwe ouders. In de film zijn tevens rollen weggelegd voor Neeltje de Vree, die het vriendinnetje Pleun van Lepel speelt, en voor Barry Atsma (ROZENGEUR EN WODKA LIME), Carice van Houten (MINOES) en Kees Hulst.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

LEPEL is een productie van Lemming Film in co-productie met de NPS. Warner Bros Holland heeft de film uitgebracht. De film draait sinds 2 februari in de bioscopen en is momenteel in 110 zalen te zien.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.goudenfilm.nl / www.lepeldefilm.nl