Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Nefit geeft zeer snel antwoord op klantenvragen dankzij Siebel Sales en Siebel Call Center

Aanbieder van HR-ketels vergroot productiviteit en verbetert mogelijkheden voor cross-selling met één 'view' op iedere individuele klant

SAN MATEO, Calif. - 22 februari 2005 - Nefit BV, één van de grootste aanbieders van HR-ketels op de Europese markt, is dankzij het gebruik van Siebel Sales en Siebel Call Center in staat om snelle, accurate en consistente ondersteuning aan te bieden. Het Nederlandse bedrijf heeft met deze oplossingen één kijk ('view') op meer dan 1,5 miljoen klanten gecreëerd. Het gebruik van Siebel Sales en Siebel Call Center betekent niet alleen dat de dienstverlening aan klanten naar een kwalitatief hoger niveau is getild, maar heeft tevens tot een hogere productiviteit van de verkoopafdelingen en een groeiend aantal mogelijkheden voor cross-selling geleid.

"Siebel Sales en Siebel Call Center hebben een belangrijke impact op Nefit. Gezamenlijk ondersteunen zij al onze activiteiten op het gebied van verkoop, klantenservice en marketing", zegt Frank L. Milané, ICT-manager van Nefit. "Onze medewerkers kunnen hun werk nu sneller en efficiënter uitvoeren, waardoor de organisatie in staat is grotere aantallen verzoeken voor informatie of serviceverlening te verwerken. Het betekent ook dat wij onze klanten maar ook onze gehele zakelijke operatie nu op een effectieve wijze kunnen ondersteunen. Gebaseerd op dit succes breiden wij ons Siebel-programma nu uit met een volledige integratie van alle informatiesystemen die ons dealerkanaal ondersteunen, zodat wij alle informatie over onze installateurs, toeleveranciers en de groothandel bij elkaar kunnen brengen. Deze uitbreiding betekent dat de kwaliteit van onze gegevens verder wordt verbeterd, terwijl wij tevens meer en beter inzicht in onze klanten en onze winstgevendheid krijgen."

Nefit was in 1981 één van de eerste bedrijven die met hoog rendement CV-ketels op de markt kwam. Het bedrijf is daardoor uitgegroeid tot Europees marktleider op dit gebied, met inmiddels meer dan 1,5 miljoen klanten in Nederland en twintig andere landen. Na een periode van snelle groei, onderkende het bedrijf de noodzaak om op een efficiëntere wijze klantengegevens vast te leggen, te onderhouden en te ontsluiten. Hierdoor neemt de intern aanwezige kennis over klanten toe en kan beter geanticipeerd worden op vragen en wensen. Voorheen gebruikte vrijwel iedere afdeling een eigen systeem om de relaties met klanten vast te leggen en te onderhouden, met als resultaat dat als een klant of installateur contact zocht met meer dan één afdeling er geen sprake was van consistente dienstverlening.

De ingebruikname van Siebel Sales en Siebel Call Center gebeurde binnen drie maanden en bleef daarmee zowel binnen het budget als binnen de planning. Dankzij deze oplossingen beschikt Nefit nu over één kijk op iedere individuele klant. Met Siebel Service beschikken alle vijfenzeventig verkoop-, marketing-, service- en backoffice-medewerkers nu over een eenduidige kijk op alle klantenprofielen, inclusief het type ketel dat zij in gebruik hebben, de onderhoudsgeschiedenis, de eerdere communicatie met Nefit en eventuele verzoeken voor service of ondersteuning. Wanneer een klant of installateur contact opneemt met Nefit kunnen medewerkers van het bedrijf gebruik maken van deze klanteninformatie om op snelle en accurate wijze ondersteuning te bieden.

Het gebruik van Siebel Sales heeft tevens geleid tot een grotere productiviteit van de verkoopmedewerkers. Wanneer medewerkers van de verkoopafdeling met behulp van Siebel Sales afspraken met klanten, prospects of wederverkopers maken, levert deze oplossing hen zeer actuele informatie over bijvoorbeeld de vraag welk type ketels zijn geleverd of hoeveel klanten een distributeur beheert. Hierdoor kunnen de verkoopmedewerkers de status van uitstaande orders inzien, evenals verzoeken voor ondersteuning die door de helpdesk zijn ontvangen. Na de afspraak kunnen zij het bezoekverslag direct in Siebel Sales inbrengen, waarna automatisch opvolgende acties kunnen worden gegenereerd en goedgekeurd.

Voorheen richtte Nefit zich bij marketingacties uitsluitend op installateurs en niet op de uiteindelijke klanten. Bovendien was de doelgroep bij vroegere campagnes niet nauwkeurig afgebakend. De eenduidige kijk op alle klanten maakt het nu mogelijk om te segmenteren naar groepen van klanten en iedere groep op maat van de eisen en wensen te benaderen. Als onderdeel van een promotiecampagne heeft het bedrijf gegevens over 500.000 eindgebruikers in het systeem geladen. Men was hierna direct in staat te achterhalen waar deze klanten zich geografisch bevonden, welke ketel zij in gebruik hadden en hoe oud deze ketel was. Bleek de ketel meer dan vijftien jaar oud, dan stuurde de Siebel-oplossing de gegevens over deze klant direct door naar de installateur, zodat deze de klant kon benaderen met een aanbod voor vervanging.

De CRM-producten van Siebel Systems bieden een complete multichannel oplossing die het organisaties mogelijk maakt de interactie met klanten over tal van communicatiekanalen heen te beheren, te synchroniseren en te coördineren. Siebel Sales helpt bedrijven om hun verkopen sneller en op een voorspelbare manier te laten groeien. De winstgevendheid kan eveneens verder toenemen doordat deze oplossing bedrijven in staat stelt om zich op het juiste moment op de juiste verkoopactie te richten. Siebel Call Center en Siebel Service maken het organisaties mogelijk om selfservice voor klanten in te richten, terwijl tegelijkertijd de marges kunnen toenemen, de loyaliteit van klanten groeit en de winstgevendheid van de service-operatie verder toeneemt.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 4.000 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op www.siebelsystems.nl.

© 1990-2005 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo's en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Senior Marketing Director Western Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000