Ingezonden persbericht


persbericht

Mitel en Ingram Micro intensiveren samenwerking

Nieuwegein, 22 februari 2005 Mitel, leverancier van IP-communicatie-oplossingen, en Ingram Micro hebben besloten hun samenwerking verder te intensiveren. Ingram Micro Networking Services en Mitel gaan in de komende periode speciale MKB-oplossingen tot maximaal 25 gebruikers in de markt zetten. Deze oplossingen zijn opgebouwd uit Mitel en HP ProCurve Networking apparatuur. Doel is om hiermee voor de zomer van 2005 nog eens acht partners toe te voegen aan het reseller-kanaal.

In april vorig jaar sloten beide partijen een samenwerkingsovereenkomst, met als doel via Ingram Micro Networking Services IP telefonie op te laten nemen in het portfolio van IT en netwerk resellers, die reeds een relatie hebben met Mitel s wereldwijde alliantiepartner HP ProCurve Networking. Door HP netwerktechnologie te combineren met Mitel IP telefonie ontstaan oplossingen waarmee geconvergeerde netwerken eenvoudiger in gebruik kunnen worden genomen. Kosten van de netwerkinfrastructuur en de complexiteit worden verlaagd en de spraakkwaliteit en betrouwbaarheid zijn zo hoog, dat ze zich het beste laten vergelijken met traditionele telefonie.

De samenwerking met Ingram Micro stelt Mitel in staat partners te vinden die netwerk- en applicatiekennis combineren met kennis van IP-telefonie. Inmiddels heeft de samenwerking al zeven geaccrediteerde HP ProCurve Networking partners opgeleverd: SET ICT uit Amsterdam, NEXCT uit Krommenie, VENECO uit Naaldwijk, WeKaDATA uit Heeten, Morgan Automatisering uit Rotterdam, Hillsafety uit Alphen aan de Rijn en het Belgische Trius. Partners werden geselecteerd op basis van hun hoogwaardige kennis en vaardigheden op het gebied van IT en netwerken. Om een kwalitatief hoogwaardig resellerkanaal op te zetten, moeten Mitel partners minimaal twee engineers laten opleiden en moeten ze een complete demonstratie IP-telefonie-omgeving aanschaffen.

Gijs Borsboom, country manager Mitel Benelux: We constateren dat IP-telefonie van Mitel via Ingram Micro Networking Services steeds vastere vormen aanneemt. Ingram Micro weet ervoor te zorgen dat de voordelen van Mitel als IP-telefonieleverancier, in combinatie met HP, worden erkend door potentiële resellers. We hopen dat we door de samenwerking voor de zomer van 2005 kunnen komen tot zo n 15 Mitel-HP leveranciers. Nu al is onze regionale dekking sterk toegenomen. Zo hebben we nu ook partners in Overijssel en Zuid Holland.

Ton Serné, Country Manager ProCurve Networking van HP: "De samenwerking van Mitel en Ingram Micro bouwt voort op de sterktes van ProCurve Networking door HP, en is daarom een logische samenwerking waar we veel van verwachten. De sterktes van ProCurve Networking van HP die hier significant aan bod komen, zijn de lage Total Cost-of-Ownership door de open standaarden die wij hanteren, de hoge betrouwbaarheid - wat tot uiting komt in de levenslange garantie - en de hoge mate van beveiliging die onze systemen bieden. Het recent aantal geïnstalleerde VoIP systemen van Mitel met ProCurve bewijst deze voordelen."

Mabel de Vries, Business Unit Manager Ingram Micro Networking Services van Ingram Micro over de samenwerking: Het is goed om te zien dat de combinatie die Mitel heeft gemaakt met HP goed aanslaat bij resellers. We gaan de komende periode samen met Mitel hard aan de slag om het partnerkanaal verder uit te breiden en een stap te maken in de MKB markt.

Over Mitel
Mitel is leverancier van voice-, video- en dataconvergentie-oplossingen over breedband netwerken. Gericht op de ervaring van de gebruiker, levert het bedrijf geavanceerde communicatieoplossingen die eenvoudig zijn aan te passen aan individuele zakelijke behoeften. Via intuïtieve desktop-hulpmiddelen en applicaties, worden ondernemingen voorzien van innovatieve manieren om hun informatie en resources te beheren. Verticale markten profiteren van geïntegreerde oplossingen die bestaande investeringen beschermen, en hen ook nieuwe wegen bieden om economischer en productiever te werken. Mitel Networks heeft het hoofdkantoor in Ottawa, Canada en heeft wereldwijd kantoren, partners en wederverkopers. In Nederland heeft Mitel een kantoor in Nieuwegein. Voor meer informatie bezoek www.mitel.com

Over HP

HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over de laatste 4 kwartalen een omzet van $ 79,9 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op www.hp.nl

Over Ingram Micro Inc.
Als een belangrijke schakel in de technologische waardeketen creëert Ingram Micro verkoop- en winstgevendheid-opportunities voor leveranciers en resellers door logistieke services, technische support, financiële services, unieke marketingprogramma s en door productaggregatie en distributie. De organisatie bedient 100 landen wereldwijd en genereerde 22.6 miljard dollar in boekjaar 2003. Bezoek www.ingrammicro.nl / www.ingrammicro-europress.com

Meer informatie voor de redactie:

Bijgaande foto is in hoge resolutie beschikbaar. Als u een reply op deze mail geeft sturen we de foto naar u toe.

Mitel

Bas Baars bas_baars@mitel.com

Tel: 030 85 00 050

www.mitel.com

HP

Jos Baltes jos@hp.com

Tel: 020 +31 (0)30 - 222 33 44

GSM +31 (0)6 5249 4733

Ingram Micro

Annelies van Vliet

annelies.van.vliet@ingram.nl

Tel: 030 2464001 ext. 4402

Potters PR

Monique Potters monique@potterspr.nl

Tel: 0345 501595

GSM 06 28 88 96 32