1e persbericht van dinsdag 22 februari 2005

Eindhoven 22-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist opgepakt

Maandagavond rond 20.45 uur is op de Ruysdaelbaan een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politieagenten zagen hem zonder verlichting met een auto rijden. Tijdens de controle bleek dat de man gedronken had. Zijn rijbewijs was eerder al ingevorderd door de politie. Een blaastest gaf als resultaat een alcoholpromillage van ruim 1,55. Tegen de man is voor alle feiten proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man opgepakt na vernieling en bedreigingen

Maandagavond rond 23.15 uur is door de politie in zijn woning een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort daarvoor in de Meierijlaan een voorruit van een woning en een voordeur vernield. Ook had de man de laatste weken de bewoner (51) meermalen met geweld gedreigd. De Eindhovenaar is de cel ingegaan.

Helmond: Pool opgepakt met vuurwapen en messen

Politieagenten hebben maandagnacht om 3.45 uur op de Bindersestraat in Helmond een vermoedelijk 25-jarige Pool aangehouden. De man lag in een auto te slapen. De controlerende politieagenten zagen een groot mes in de auto liggen. Toen ze de auto verder onderzochten vonden ze in het dashboardkastje een revolver en op de achterbank nog een mes. De man, die over drie paspoorten beschikte, is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eersel / Valkenswaard: Recherche vindt grote hoeveelheid drugs in woning opgepakte Eerselnaar

De 34-jarige man uit Eersel die maandagmorgen rond 5.00 uur werd aangehouden in de Schadewijkstraat bleek thuis nog veel meer drugs te hebben. Na zijn aanhouding werd de man overgedragen aan het team van de Gezamenlijke Recherche Valkenswaard. Rechercheurs gingen bij de man thuis in Eersel een kijkje nemen en vonden daar nog eens een halve kilogram speed en ongeveer 300 XTC-pillen. De man blijft voorlopig in de cel. (Zie ook persbericht 21 februari nr.1)

Waalre / Eindhoven: Auto-inbreker opgepakt

Maandagmiddag rond 16.00 uur in op de Aalsterweg een 26-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. De politie verdacht de man van een inbraak in een auto. Dat gebeurde op dinsdag 15 februari in Waalre aan de Prunellalaan. De man brak een auto open en nam de navigatieapparatuur en een zonnebril mee. De man die van meer inbraken wordt verdacht blijft voorlopig ter beschikking van de Gezamenlijke Recherche Valkenswaard.

Son: Sigaretten gestolen

Maandagnacht rond 2.50 uur is ingebroken bij een tankstation aan de Eindhovenseweg in Son. De daders vernielden een deur om het pand binnen te komen. Er zijn een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en een flatscreen gestolen.