WEBREGIO.NL


Persbericht 22 februari 2005

WebRegio.nl verovert Amsterdam

ZUIDOOSTBEEMSTER - Internet- en marketingbedrijf WebRegio Interactie start Amsterdamse website met content van AT5. Zowel AT5 als WebRegio Interactie zien een ontwikkeling waarbij internet en televisie steeds meer naar elkaar toe groeien en in de toekomst wellicht zelfs helemaal in elkaar opgaan. De expertise van AT5 op televisiegebied en die van WebRegio Interactie op internetgebied vullen elkaar hierin goed aan. Het opzetten van een website voor Amsterdam is dan ook een logische stap, volgens WebRegio Interactie directeur Jelle Hoffenaar.

Nadat WebRegio eerder zelfstandig zes succesvolle websites in Noord-Holland heeft opgezet, is nu Amsterdam aan de beurt. Momenteel brengt WebRegio.nl het laatste lokale nieuws, de leukste uitgaanstips, een uitgebreide restaurantgids, de interessantste vacatures en nog veel meer voor zeven verschillende regio's. In de toekomst zal er bovendien meer gebruik worden gemaakt van geluid en bewegend beeld. Dit is mogelijk omdat de beelden van AT5 gebruikt kunnen worden. AT5 op haar beurt zal in haar uitzendtijd en op hun reeds zeer goed bezochte website nadrukkelijk verwijzen naar de site van www.WebRegio.nl. 'Zo maken we optimaal gebruik van onze gezamenlijke kennis', aldus Bart Kuipers eveneens directeur bij WebRegio.

AT5 is zonder twijfel uitgegroeid tot hét meest bekeken medium van Amsterdam en omstreken en bedient een bijzonder breed publiek. Het Amsterdamse nieuws staat centraal in de programmering. Daarnaast biedt AT5 sport, cultuur, human interest en discussie. AT5 is opgenomen in het dagelijks continu kijkonderzoek (SKO). Marktonderzoek wijst uit dat 30% van de kijkers dagelijks afstemt op AT5. Wekelijks is dit 67 procent en maandelijks zelfs 85 procent. Gemiddeld kijken er dus 300.000 personen per dag naar AT5. Voor ruim 70 procent van de Amsterdammers is AT5 zelfs de belangrijkste bron van informatie.

WebRegio Interactie is uitgever van zes drukbezochte regionale websites in Noord-Holland. Op deze websites vindt de bezoeker nieuws en informatie uit de regio. Via de portalen kunnen bedrijven zich onder de aandacht te brengen bij een doelgroep uit hun regio, inmiddels adverteren er al meer dan 950 bedrijven op WebRegio. WebRegio.nl is het meest bezochte online informatiemedium in Noord-Holland. Daarnaast adviseert en ontwikkelt WebRegio Interactie internetoplossingen en marketingcampagnes voor o.a. woningcorporaties, gemeenten, andere maatschappelijke organisaties en het professionele MKB in de Randstad. WebRegio Interactie is in 4 jaar tijd uitgegroeid tot een full service marketing- en internetorganisatie met ruim 35 medewerkers.

Foto op te vragen via info@webregiointeractie.nl

Noot voor de redactie/