NETECONOMY

Recente klantenaanwinst verstevigt positie van NetEconomy...

Recente klantenaanwinst verstevigt positie van NetEconomy als wereldwijde leider in zijn sector

DEN HAAG, Nederland, February 22/PRNewswire/ -- NetEconomy, de leider in real-time risk monitoring oplossingen voor de financiële sector, kondigde vandaag aan dat de komende maanden vijftien installaties van hun ERASE oplossingen zullen worden geïmplementeerd. Deze nieuwe ERASE installaties voor de preventie, het opsporen en het beheer van financiële criminaliteit, waaronder ook witwaspraktijken en fraude, vinden plaats over de hele wereld - van de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Frankrijk en Nederland, tot India, de Caribische Eilanden, België en Polen.
'Financiële fraude is een wereldwijd probleem, en verdacht gedrag vertoont overal ter wereld gelijkenissen. De ERASE oplossingen van NetEconomy zijn ontwikkeld om illegale activiteiten te verminderen en te rapporteren, ongeacht het land, de taal en de wettelijke vereisten,' zei Sebastian Kuntz, CEO van NetEconomy. 'We zijn verheugd dat financiële instellingen onze ERASE oplossingen blijven erkennen als de allerbeste inzake de preventie, het opsporen en het beheer van financiële fraude.'

De nieuwe installaties van de ERASE oplossingen van NetEconomy zijn bestemd voor retail-, privé- en groothandelsbanken, veiligheidsfirma's, maar ook voor buitenlandse financiële instellingen. Omdat de afschrikmiddelen en het beheer van witwaspraktijken en andere financiële fraude een gevoelig onderwerp is, heeft NetEconomy besloten om in hun toekomstige persberichten geen namen van klanten te vermelden. NetEconomy wil zijn klanten die de ERASE oplossing gebruiken, beschermen en wil niet benadrukken welke producten of strategieën gekozen worden om financiële fraude te voorkomen en te bestrijden.
'Het aantal gevallen van financiële fraude blijft stijgen en de zwakke plekken van de financiële instellingen halen vaak het nieuws. Daarom moeten de Financiële dienstverleningsbedrijven de financiële fraude zo vlug mogelijk boven aan hun prioriteitenlijst zetten en een proactieve in plaats van een reactieve houding aannemen,' zegt Virginia Garcia, Senior Analyst van TowerGroup. 'Financiële dienstverleningsbedrijven moeten de financiële fraude voor blijven en ervoor zorgen dat ze het sneeuwbaleffect van fraude begrijpen en niet enkel de mogelijke rechtstreekse verliezen ervan zien.
Door de toenemende golf van financiële fraude die soms maar het topje van de ijsberg is en grotere bedreigingen verbergt, staan de reputatie en het klantenvertrouwen op het spel. Instellingen doen een beroep op ervaren oplossingsleveranciers, zoals NetEconomy, die een uitgebreide ervaring hebben inzake regelgevingen en het beheer van fraude/financiële misdrijven.'

Over ERASE oplossingen

De ERASE Financial Crime Suite is ontwikkeld op basis van het wereldwijde succes van de ERASE Compliance Manager(TM) en om te voldoen aan de vraag van klanten om de risico-inschattingen en de controle van witwaspraktijken uit te breiden naar andere soorten misdrijven zoals fraude en marktmisbruik.

De ERASE Financial Crime Suite(TM) is een volledig geïntegreerde, snel implementeerbare softwareoplossing die werd ontwikkeld voor banken,
verzekerings- en beveiligingsbedrijven die financiële misdrijven willen voorkomen, opsporen en beheren. De ERASE Financial Crime Suite controleert financiële transacties zoals geldstortingen, chequestortingen, overschrijvingen, en insider tradings en waarschuwt de gebruikers als een illegale activiteit wordt opgemerkt. Zodra de waarschuwing gegeven is, komt er een werkprocedure op gang met een ingebouwde functie om dit geval op te volgen, die de gebruikers stap voor stap door het onderzoek leidt, de opvolging van een bepaald geval, en de rapportering en dit binnen een volledig geïntegreerde omgeving.

Over NetEconomy

NetEconomy werd opgericht in 1993 en is de toonaangevende leverancier van risk monitoring oplossingen voor de preventie en het opsporen van financiële fraude voor financiële instellingen en telecombedrijven van over de wereld. NetEconomy heeft kantoren in Den Haag, Boston en Londen en wil de beste diensten, software en expertise aanbieden om zijn klanten te helpen hun risico's zo klein mogelijk te maken, de inkomsten te maximaliseren en de aandeelhouderswaarde te beschermen. Voor meer informatie, surf naar: www.neteconomy.com.

Source: NetEconomy

Alison Holland, Director, Worldwide Marketing, Tel: +1-617-217-2816, E-mail: aholland@neteconomy.com. Carlijn Neelissen, Marketing Coordinator, Tel: +31-70-452-5440, E-mail: cneelissen@neteconomy.com

22 feb 05 15:16