Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND, GILDEPLEIN
De politie Zaanstreek-Waterland is op zoek naar een vrouw die portemonnee heeft gestolen van een klant in supermarkt C-1000 aan het Gildeplein in Purmerend. In het opsporingsprogramma Ter Plaatse van TV Noordholland is woensdagavond 23 februari een foto van de vrouw te zien.
De diefstal vond op woensdag 11 augustus rond het middaguur plaats. De gedupeerde klant deed aangifte, en naar aanleiding daarvan heeft de politie de beelden van de beveiligingscamera in de supermarkt bekeken. Daarop is te zien dat een 8-jarig meisje de portemonnee achterlaat op de inpaktafel en naar haar moeder toeloopt die bij de kassa staat. Vervolgens pakt een blanke vrouw van middelbare leeftijd de portemonnee van de inpaktafel en loopt ermee de winkel uit. Het gaat om een vrouw met een gezet postuur. De vrouw droeg in augustus vorig jaar een bril met een groot montuur en had krullend haar tot in de nek.

ZAANDAM, KATTEGAT
Vermiste man aangetroffen
De sinds eind januari vermiste 45-jarige J.G.H. Mulders uit Zaandam is terecht. Gisteren werd door de politie Rotterdam-Rijnmond gemeld dat de man enige dagen in de Pauluskerk te Rotterdam heeft gelogeerd. De signalering van de man is ingetrokken.

15:01 21-FEB-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG
Aangehouden in de trein
De politie heeft twee 16-jarige jongens uit Zaandam aangehouden na mishandeling van controleurs van de Nederlandse Spoorwegen. Bij een kaartcontrole zaten de jongens in een eerste klasse coupé. Eén van hen had een kaartje voor de tweede klasse. De ander had helemaal geen plaatsbewijs. Op station Zaandam zouden de controleurs zijn geslagen door de verdachten. Na aanhouding werd in de jas van één van de jongens een busje traangas gevonden. De controleurs hebben aangifte gedaan van mishandeling en de verdachten zijn overgedragen aan de spoorwegpolitie.

09:25 22-FEB-05
PURMEREND, WETERINGSTRAAT
Vrouw op fiets aangereden
Een 31-jarige vrouw uit Purmerend is gewond geraakt toen zij met haar fiets werd aangereden door een 61-jarige plaatsgenoten in een personenauto. De jongere vrouw reed over de Weteringstraat vanuit de richting Gorslaan in de richting van de Baardmosstraat aan de linkerkant van de weg en niet op het fietspad. De vrouw in de auto kwam uit de Baardmosstraat en wilde rechtsaf de Weteringstraat oprijden. Hierbij reed de automobiliste de vrouw op de fiets aan waardoor deze ten val kwam. Zij werd met een bult op haar hoofd en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht.


---- --