Regionale persberichten

's-Hertogenbosch 22-02-2005 - .

GORDELCONTROLE

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is een gordelcontrole gehouden op de Veemarktweg in 's-Hertogenbosch. Bij de controle werden 180 auto's gecontroleerd. Totaal 37 personen werden bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.

PLAATSVERLATEN BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Maandagavond even voor 23.00 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Oude Vlijmenseweg - Copernicuslaan in 's-Hertogenbosch. Op de Oude Vlijmenseweg was een auto, bestuurd door een nog onbekende bestuurder, bij de genoemde kruising een auto, bestuurd door een 33-jarige man uit 's-Hertogenbosch, links voorbij gereden. Daarbij reed de onbekende bestuurder links langs een vluchtheuvel. Op de kruising wilde de 33-jarige man linksaf rijden, de Copernicuslaan in. Op de kruising ontstond een aanrijding. Bij de aanrijding raakte 33-jarige Bosschenaar bekneld in de auto. Hij moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Hij is, net als een 33-jarige passagier uit Gorinchem, met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De twee inzittenden uit de andere auto zijn direct na de aanrijding de wijk ingevlucht. De politie stelt een onderzoek in.

GETUIGEN VAN POGING BEROVING GEZOCHT

Vught - De politie in Vught is op zoek naar getuigen van een poging tot een overval op een 16 jarige Vughtenaar zaterdagavond gepleegd nabij het Station in Vught. Het slachtoffer kwam die avond aan met de trein van 22:06 uit Eindhoven. Bij de fietsenstalling werd hij aangesproken door een hem onbekende man die vroeg of hij even met zijn mobiele telefoon mocht bellen. De jongen weigerde dat en liep door. Hij werd daarbij gevolgd door de verdachte. Op de Prins Bernhardstraat werd hij weer gevraagd om zijn telefoon te leen te geven. Uiteindelijk greep de verdachte de Vughtenaar bij de keel en voelde aan de jaszakken kennelijk op zoek naar een telefoon. Het slachtoffer wist de handen van zijn belager weg te slaan en weg te rennen. Kort daarna heeft de politie op de Heuvel in Vught een 21 jarige Amsterdammer aangehouden die aan het door de Vughtenaar opgegeven signalement voldeed. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze poging tot beroving.

MAN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Schijndel - Maandagavond is een 31-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man was eerder die dag betrapt in een winkel aan de Hoofdstraat toen hij daar drank wegnam. De man wist echter te ontkomen. Later die avond troffen politiemensen de man, waarop hij alsnog werd aangehouden.

POLITIE BESCHIKT OVER DNA-PROFIEL DADER

Mill De politie beschikt over het DNA-profiel van één van de overvallers die betrokken waren bij de overval op de supermarkt aan de Markt in Mill. Op 24 september 2004 werd de supermarkt in alle vroegte overvallen door twee gemaskerde mannen. Later die dag werd aan de Busweg in Mill een uitgebrande auto aangetroffen die door de overvallers is gebruikt. In zowel het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant als in Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan deze zaak. Dit leverde enkele bruikbare tips op. Nu heeft de politie van veiliggestelde sporen een DNA-profiel van één van de daders kunnen vaststellen. De politie gaat verder met het onderzoek naar deze overval.

BROMFIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

Velp - Maandagavond is een 16-jarige bromfietser uit Grave bij een aanrijding gewond geraakt. De jongen reed op zijn bromfiets over het fietspad langs de Elftweg in de richting Velp. Op het fietspad werd de jongen aangereden door een auto, bestuurd door een 51-jarige man uit Grave, die vanaf een parkeerplaats de weg op wilde rijden. De jongen is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

BEDRIJFSAUTO GESTOLEN

Boxmeer - Maandagmiddag rond 16.00 uur is vanaf de D'n Entrepot een blauwe bestelauto van het merk Mercedes Benz, type sprinter en voorzien van het kenteken 69-VJ-SG gestolen.

CONTROLE SLUIPVERKEER

Cuijk - Dinsdagmorgenmorgen is naar aanleiding van klachten over sluipverkeer via de Overhage naar de Van Galenstraat een controle gehouden. Vanaf de Overhage mag het verkeer de Van Galenweg alleen rechtdoor oversteken. Ook vanaf de Van Galenweg is het niet toegestaan links of rechts af te slaan naar de Overhage. In totaal zijn 10 bestuurder bekeurd die zich niet aan deze regel hielden.