Gemeente Eemsmond


Eemsmond informeert inwoners over locatie-onderzoek bedrijventerrein dinsdag 22 februari 2005

Het college en de raad van de gemeente Eemsmond houden op woensdag 2 maart 2005 een informatieavond over het Locatieonderzoek lokaal bedrijventerrein Uithuizen-Uithuizermeeden. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, begint om 19.45 uur en is bedoeld voor alle inwoners van Eemsmond en andere belangstellenden.

De gemeente Eemsmond is al enige jaren op zoek naar een locatie voor een nieuw bedrijventerrein. Het college van burgemeester en wethouders heeft onderzoek laten verrichten naar de mogelijkheden in het gebied Uithuizen-Uithuizermeeden. Ingenieursbureau Oranjewoud heeft dit onderzoek uitgevoerd. De conclusie van het rapport is dat Uithuizen-Zuid relatief de meest geschikte locatie is. In januari heeft de raad de resultaten van het onderzoek besproken.

Informatieavond
Voordat de raad een besluit neemt over het vervolg, wil zij dat de inwoners van Eemsmond en andere belangstellenden geïnformeerd worden over het onderzoek en de gelegenheid krijgen hierop te reageren. Daarom houden het college en de raad nu een informatiebijeenkomst over het locatieonderzoek. Een adviseur van Oranjewoud geeft een presentatie over het onderzoek, de methode en de afwegingen die zijn gemaakt, burgemeester Renkema zit de bijeenkomst voor. Na de pauze is er gelegenheid tot reageren, discussiëren en het stellen van vragen.

Het onderzoek
In eerste instantie zijn, rekening houdend met onder meer provinciaal en gemeentelijk beleid, 16 potentiële locaties in het gebied Uithuizen-Uithuizermeeden-Roodeschool gevonden. Na filtering, waarbij onder meer is gekeken naar de grootte van het terrein, de bereikbaarheid en de inpasbaarheid in het landschap en de gemeentelijke en provinciale visie, bleven 6 locaties over die nader zijn onderzocht. De criteria die bij deze verdere afweging een rol hebben gespeeld zijn Verkeer, Landschap, Economie en Finaniciën. Uiteindelijk bleek de locatie Uithuizen-Zuid het meest geschikt te zijn.

Meer informatie
Op www.eemsmond.nl staan zowel het onderzoeksrapport als een memo van het college aan de raad met aanvullende informatie.